L’Hospital Sant Joan celebra el Dia Mundial de la Higiene de Mans

Com és habitual s’ha instal·lat una taula informativa a la rambla de la planta baixa. El lema d’enguany és “Una atenció neta per a tots està a les vostres mans”

0
184
Circ Raluy Legacy 728×90

El 5 de maig se celebra el Dia Mundial de la Higiene de les Mans, impulsat per l’Organització
Mundial de la Salut (OMS) des del 2009, i com és habitual l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha instal·lat una taula informativa en aquest cas, avui dilluns 6 i durant tot el dia a la rambla de la planta baixa. A més d’informar també es lliuraran unes xapes elaborades pel Grup d’Higiene de Mans del centre amb el lema “Jo me les rento, i tu?”

El Dia Mundial de la Higiene de Mans té la finalitat de conscienciar i implicar tant els professionals com els pacients i els seus familiars en la prevenció de les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària mitjançant la mesura senzilla i eficaç de la higiene de les mans.

Aquest any, amb l’eslògan “Una atenció neta per a tots està a les vostres mans”, l’OMS s’adreça molt directament als professionals sanitaris perquè realitzin les pràctiques d’higiene de les mans en els moments adequats per impedir la propagació de les infeccions greus i així protegir als pacients d’infeccions i de les seves complicacions. Entre totes les mesures que s’apliquen per lluitar contra les infeccions, la primera sempre és una bona higiene de mans abans i després de la pràctica clínica.

Aquesta iniciativa també es porta a terme a la resta de centres hospitalaris i centres d’atenció
primària de salut del Grup SALUT, i enguany s’ha elaborat un pòster on es veu la importància que ha tingut la higiene de mans al llarg de la història. Ja Maimònides al segle XII veia en la higiene de mans una mesura idònia per evitar infeccions.

FER UN COMENTARI