L’Ajuntament presenta les novetats de l’oferta d’Activitats i Recursos Educatius

Avatar photo

Les noves activitats es podran gaudir a prtir del curs vinent

“Els contes de Vilaencanteri” i “Reus, del passat al present. La formació d’una ciutat” són les dues activitats que s’han afegit des de fa uns dies a l’oferta d’Activitats i Recursos Educatius que coordina la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística. La primera proposta arriba de la mà del col·lectiu Reusenques de Lletres i divulga la realitat de la ciutat i el seu entorn a través de diferents contes i històries. La s egona és una iniciativa de l’entitat Carrutxa basada en el treball que porta el mateix títol i que ajuda a descobrir els orígens i l’evolució urbanística de la ciutat de Reus al llarg dels segles.

A poques setmanes de finalitzar el segon trimestre del curs escolar, la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus ha presentat aquest dimecres a l’Arxiu Municipal aquestes novetats de l’oferta d’activitats i recursos educatius, l’oferta ARE, unes activitats que que esperen obtenir una bona acollida entre la comunitat educativa de la ciutat.

A la presentació han intervingut la regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, Maria Dolors Sardà, les representants del col·lectiu Reusenques de Lletres, Victòria Rodrigo i Fina Masdeu, i el membre de Carrutxa Ezequiel Gort.

“Els contes de Vilaencanteri”
“Els contes de Vilaencanteri”, de Reusenques de Lletres, adreçada al segon cicle d’Educació Infantil, a Primària i a famílies, s’emmarca en l’àmbit de la cultura, la història i el patrimoni. Tal i com expliquen les seves autores es tracta de divulgar contes en què Reus, i el seu entorn, esdevé l’espai on transcorren les aventures dels personatges.

“Reus, del passat al present. La formació d’una ciutat”
“Reus, del passat al present. La formació d’una ciutat”, de Carrutxa, ofereix una proposta adreçada al cicle superior de Primària i a Secundària, emmarcada en l’àmbit de la història i el patrimoni amb l’objectiu d’introduir la història de la ciutat per mitjà del coneixement de com es desenvolupa urbanísticament al llarg dels segles.

Les ARE són el conjunt de les activitats i els programes educatius que promouen les diferents àrees i organismes municipals i que s’adrecen especialment a la comunitat educativa de Reus i en algun cas de la comarca o àrea d’influència, una oferta que resta oberta durant el curs per anar-hi incorporant aquelles iniciatives educatives que es consideren d’especial interès, noves o renovades.

La regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà, assenyala que si bé «és a l’inici de curs quan es presenta l’oferta ARE, anem completant el catàleg amb diferents formats amb la intenció de mantenir una oferta variada i d’actualitat, com és el cas de les dues propostes que avui presentem i que estic convençuda que interessaran”.

Set eixos temàtics permeten classificar l’oferta ARE: convivència i participació, cultura, història i patrimoni, natura i sostenibilitat ambiental, orientació laboral, salut i prevenció de riscos, i esports. També se’n pot fer una cerca per etapes educatives o franges d’edat: educació infantil (0-3 i 3-6), primària, secundària, persones adultes i famílies.

L’oferta d’ARE es pot consultar a la web de l’Àrea d’Ensenyament i Política Lingüística des d’on es formalitzen les inscripcions.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Torredembarra acull el Campionat de Catalunya Individual de Gimnàstica Rítmica

Notícia següent

S’adjudica la quarta fase del Palau d’Esports Catalunya pels JJMM Tarragona 2018

Notícies relacionades