La plataforma Fridays for Future Reus organitza al Centre de Lectura de Reus la conferència «La transició energètica, llums i ombres»

Núria Pujals, membre de la plataforma ecologista va recordar als assistents la vaga mundial pel clima del 27 de setembre

0
333
A la foto, Ramon Sans, Josep Lluís Pau, Anton Soler i Luna Montesano al Centre de Lectura de Reus. CEDIDA.

La plataforma Fridays for Future Reus ha organitzat al Centre de Lectura de Reus la conferència «La transició energètica, llums i ombres» a càrrec del doctor Anton Soler Ferrater i l’enginyer industrial Ramon Sans Rovira. En aquest acte hi va col·laborar també l’activista mediambiental de catorze anys, membre de Fridays for Future i estudiant de l’Institut Baix Camp de Reus, Luna Montesano Aran. La presentació de la ponència va anar a càrrec de Josep Lluís Pau Roigé, Catedràtic de química, exdelegat territorial de Medi Ambient i director de les activitats científiques del consell directiu del Centre de Lectura de Reus.

«Els sistemes de generació i de consum actual estan contaminant i destruint el planeta. Cremem, cremem i no deixem de cremar combustibles fòssils, com el carbó, el petroli, el gas i l’urani. En canvi tenim la possibilitat d’un regal de la biosfera en forma d’energies renovables: biomassa, hidràulica, marina, geotèrmia, eòlica i solar. És a dir unes fonts primàries gratuïtes on només hem de pagar les instal·lacions. A més les renovables són viables energèticament, climàticament, econòmicament i territorialment. Els polítics haurien d’escoltar les alertes dels científics. L’energia és un bé social estratègic. No tenim excusa per no dur a terme la transició energètica perquè a més a més el canvi de model implicaria l’estalvi de milions d’euros dels catalans. Encara som a temps de recuperar el control de l’energia, però cal canviar urgentment de model pel bé del planeta i de l’espècie humana» podria ser el resum de la conferència.

Núria Pujals, membre de la plataforma ecologista va recordar als assistents la vaga mundial pel clima del 27 de setembre.

FER UN COMENTARI