La Ganxet Pintxo Tardor, un repte assolit

Aquesta edició es plantejava com un repte a superar a causa d'un cúmul de circumstàncies, entre les quals cal destacar la situació política actual a Catalunya

0
484

“Una veritable prova de foc”. Així s’havia plantejat aquesta edició de tardor de la Ganxet Pintxo, segons ha explicat el president de la Cambra de Reus, Isaac Sanromà, a causa d’un cúmul de circumstàncies, entres les quals cal destacar la situació política actual a Catalunya. Encara que, tot just quan l’edició es troba en el seu equador, es pot parlar d’una fita pràcticament assolida. Tot i les possibles previsions, Sanromà ha destacat durant la ja tradicional trobada amb els periodistes que ni el temps meteorològic, ni les vagues, ni la situació política han afectat “al nucli dur de la Ganxet Pintxo”.

No només és un repte aconseguit, sinó que, tal com ha apuntat el president de la Cambra, octubre ha estat un mes complicat en el sector del comerç, “un dels pitjors mesos d’octubre dels últims 10 anys”, i la majoria d’establiments coincideixen en el fet que la ruta de tapes “ha ajudat a dinamitzar el sector de la restauració”. “La Ganxet Pintxo -ha continuat Sanromà- té un efecte multiplicador”, ja que no només beneficia als locals participants sinó que també afavoreix la resta d’establiments degut a l’activació del teixit d’aquest sector. La valoració, doncs, fins ara,”és molt bona”, ha dit el president, qui ha afegit que “els 42 establiments participants asseguren que han complert i, fins i tot, han superat les expectatives que tenien”.

Expectatives superades i millora en qualitat

Així mateix, Sanromà ha assegurat que totes les expectatives que s’havien plantejat en aquesta edició s’estan complint. “La Ganxet Pintxo no és només una ruta de tapes”, ha observat, fent referència a altres activitats inherents que també estan tenint l’èxit que s’esperava. Per una banda, amb la ruta es promou també la donació de sang, un repte aconseguit amb més de 400 donants. També es fa una col·laboració amb la DO Siurana per promocionar el producte del territori. En aquest sentit, més del 90% dels establiments  van participar en l’activitat tècnica que va organitzar la DO Siurana per tal de descobrir els millors maridatges amb l’oli.

D’altra banda, Sanromà ha destacat també el model de menús de tapes, que plategen quatre dels restaurants participants, una proposta diferent però en la qual també veu futur i durabilitat. Tot i això, el president de la Cambra de Reus ha explicat que el preu del menú s’ha reduït en aquesta edició a 30 euros, enfront dels 35 euros de la quantitat inicial, ja que el preu de l’edició anterior “era una mica excessiu”.

Finalment, el president de la Cambra ha parlat també de la qualitat de les tapes i la millora d’aquestes. “Segons l’opinió popular, la qualitat dels pintxos, en aquesta edició, és un pèl superior”. En definitiva, tot un cúmul d’aspectes positius que han fet front a les pitjors previsions, superant-les amb escreix.

FER UN COMENTARI