Enllestida la sessió de retorn final del Consell Municipal de Joves de Secundària

Avatar photo

L'alcalde, Carles Pellicer, i la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, han participat en la trobada realitzada aquest dijous

Aquest dijous al vespre s’ha portat a terme a La Palma la sessió de retorn final del Consell Municipal de Joves de Secundària corresponent al curs 2016-2017, durant la qual els seus membres han avaluat l’estat de les propostes que van presentar el maig de 2017. L’àmbit de treball del Consell de Joves del curs 2016-2017 va ser “Gent gran, gent activa”, a partir del qual els joves de secundària van presentar tot un seguit de propostes a desenvolupar des d e l’àmbit local. Tal i com preveu el Consell, un any després de finalitzat el cicle de treball de cada curs cal realitzar una sessió de retorn final per avaluar l’estat de les propostes.

L’alcalde, Carles Pellicer, i la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, han participat en la trobada realitzada aquest dijous i han intercanviat opinions amb els joves que van ser membres del Consell durant el curs passat.

El Consell Municipal de Joves a Secundària va presentar el maig de 2017 a Cal Massó les conclusions i el decàleg de propostes sorgides del procés participatiu desenvolupat durant el curs 2016-2017. La línia de treball d’aquella edició i a partir del qual es van elaborar les propostes traslladades a l’Ajuntament tenia a veure amb el tema “Gent Gran, gent activa”. Aquest procés de participació és impulsat per la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència i es coordina des del departament de Joventut.

El curs 2016-2017 van participar en aquesta iniciativa 650 joves alumnes de 8 centres d’ensenyament de secundària de la ciutat, que són els instituts Roseta Mauri, Gabriel Ferrater, Baix Camp, Josep Tapiró, Mare Molas, Escola Puigcerver, el Col·legi Sant Josep i Vilaseca.

En el transcurs de 6 sessions, els joves van proposar, treballar i prioritzar un total de deu propostes integrades al decàleg del Consell d’aquell any. Per deixar constància del treball fet es va realitzar una exposició de retrats fotogràfics de gent gran i joves que van participar en tot el procés i que es va exposar a diferents espais.

Intensificar l’intercanvi generacional

Durant la sessió de retorn d’aquest dijous s’han valorat les propostes del decàleg presentat pels joves i s’ha constatat que en alguns casos s’han materialitzat projectes per portar-les a terme i, en altres casos, s’han vehiculat cap a iniciatives similars que ja es desenvolupen des de l’Ajuntament. Entre les propostes que es van fer per part dels joves el 2017 n’hi havia diverses per intensificar espais d’intercanvi generacional entre avis i joves. En aquest sentit, tant l’alcalde com la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència van explicar com a l’Ajuntament s’han desenvolupat diferents programes que posen en comú el jovent i les persones grans en espais co m els centres educatius, els centres cívics o les biblioteques. Un d’aquests projectes és el format actual del programa “Avis i nets, compartint moments”, que es desenvolupa a Mas Pintat i del qual es preveu la continuïtat. Un altre dels exemples esmentats va ser el de les diverses caminades intergeneracionals que s’han realitzat en els darrers mesos.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Almacelles vol donar més ús al nou equipament de l’Antic Escorxador

Notícia següent

El grup reusenc Canya d’Or & Brass actua a aquest dissabte a Falset

Notícies relacionades