Cs sol·licita que es compleixi amb el calendari de vacunes a les escoles bressol municipals

Juan Carlos Sánchez (Cs) destaca que l'Ajuntament “té el deure de vetllar per la salut de tots els nens de les llars d'infants municipals”

0
216
Circ Raluy Legacy 728×90

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Reus presentarà al Ple del pròxim dilluns una iniciativa perquè el compliment del calendari de vacunació recomanat pel Ministeri de Sanitat i finançat pel sistema públic de salut sigui un requisit indispensable per a la matriculació de nens a les llars d’infants municipals de Reus.

El portaveu municipal de Cs, Juan Carlos Sánchez, ha recordat que el passat gener un jutjat de Barcelona va dictar una sentència que “avala la decisió d’un ajuntament del Maresme de negar-se a matricular a l’escola bressol municipal un nen que no estava vacunat”. “Evidentment, els pares poden decidir lliurement si vacunen o no els seus fills però, com a Ajuntament, hem de vetllar per la salut de tots els nens dels centres municipals i, per tant, hem de poder decidir si hi acceptem o no nens no vacunats”, ha manifestat.

Sánchez ha explicat que actualment les llars d’infants municipals de Reus “no exigeixen la vacunació dels seus alumnes”, tot i que sí sol·liciten el llibre de salut dels nens, on hi consten les vacunes rebudes. I ha afegit que, si els menors no tenen les vacunes al dia o no se’ls ha administrat cap, les escoles bressol municipals “sol·liciten a la família un certificat mèdic que acrediti que el menor està sa, però això no garanteix de cap manera que el nen no contregui qualsevol malaltia contagiosa a posteriori”.

La moció de Cs es fonamenta en els mateixos arguments que recull la sentència del jutjat de Barcelona, com ara que “els drets dels pares que no vacunen els seus fills tenen el seu límit quan xoquen amb els drets dels altres, que volen que els seus fills estiguin el més segurs possible a l’escola bressol”, ha apuntat Sánchez.

A més, el portaveu de la formació taronja ha recordat que tant els experts en vacunació a nivell internacional com l’OMS “recomanen vacunar els nens, perquè els beneficis estan àmpliament demostrats, i rebutgen les tesis del moviment antivacunes”.

FER UN COMENTARI