Comença la Febre de Fabra a Reus, un concurs de jocs lingüístics per a escolars

Es tracta de diversos jocs lingüístics amb nivells de dificultat diferent per a cada etapa educativa que tindran lloc a l’Escola Pompeu Fabra

0
345

Avui dia 17 d’abril, comença la Febre de Fabra, una activitat per al públic escolar preparada per una comissió pedagògica formada per l’Escola Pompeu Fabra i altres centres, el Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp i l’ELIC, que s’emmarca dins la celebració de l’Any Pompeu Fabra a la ciutat. Amb aquesta trobada es pretén fer viure la llengua als infants.
Concretament es tracta de diversos jocs lingüístics amb nivells de dificultat diferent per a cada etapa educativa que tindran lloc a l’Escola Pompeu Fabra, que actuarà d’amfitriona. Es faran els dies 17, 24 i 26 d’abril de 9.30 a 11.30, i hi participaran onze centres educatius de la ciutat: Cèlia Artiga,Rosa Sensat, Eduard Toda i Pompeu Fabra el primer dia, amb 80 alumnes; Misericòrdia, la Presentació, Joan Rebull i Isabel Besora el segon, amb 72 alumnes, i Teresa Miquel, Prat de la Riba i General Prim el tercer, amb 60 alumnes. En total, doncs, hi participaran 212 xiquets i xiquetes.

Al final del matí es lliuraran una xapa commemorativa del concurs i els diplomes de participació. A més, la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística, encapçalada per M. Dolors Sardà, oferirà l’esmorzar per a tots els/les alumnes participants.

90 anys de l’Escola Pompeu Fabra

Es dóna la circumstància que enguany se celebren també els 90 anys de vida de l’Escola Pompeu Fabra, per la qual cosa el centre educatiu ha preparat altres activitats, ja més internes, per festejar l’aniversari:
Així el dilluns 16 pel matí exalumnes i exmestres han explicat als actuals com era l’edifici antigament, a quins jocs jugaven a l’estona de pati, quants mestres tenien, quins materials feien servir… Els ha acompanyat la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament.
Dimarts 17 al matí es farà la primera part del concurs Febre de Fabra, i a la tarda l’alumnat farà un diccionari de l’escola. Cada alumne/a farà una fitxa amb una paraula que per a ell/a defineixi què és l’escola i quin significat té. S’elaborarà un mural amb totes les definicions.
Dimecres 18 tot l’alumnat i tot el professorat del centre anirà d’excursió al Pont del Diable. Els de cicle Mitjà i Superior hi aniran caminat des del Port de Tarragona, mentre de els més menuts faran un circuït pels voltants del monument. Dinaran tots junts a l’aqüeducte romà.
Dijous 19 al matí s’ha programat una gimcana de jocs de llengua en diferents espais del centre, i a la tarda els infants dibuixaran l’escola des de diferents llocs i perspectives.
Per a divendres 20 s’ha previst fer una fotografia amb tots els alumnes i mestres al pati de l’escola, i a la tarda, com a cloenda de la setmana d’aniversari, visitarà l’escola un grup d’animació i berenaran junts.
Totes aquestes activitats se sumen a les que s’impulsen a la ciutat i a tot el país en commemoració de l’Any Pompeu Fabra, coincidint amb els 150 anys del seu naixement i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana.

FER UN COMENTARI