Un centenar de professionals assisteixen a la ponència sobre els efectes de la violència masclista en els infants

Aquesta activitat, organitzada per la Regidoria de Benestar Social, tanca un cicle d’actes, que van començar el passat 24 de novembre

0
597

Un centenar de professionals de la demarcació que treballen en l’àmbit social i de la família han escoltat aquest dimarts 12 de desembre la ponència «Violència masclista. Filles i fills, víctimes invisibles?», a càrrec de l’Oriol Ginés Canales, psicòleg i vicepresident de l’Associació CONEXUS, a la Sala Santa Llúcia (raval de Robuster, 34) des de les 11:00 h.

Aquesta activitat, organitzada per la Regidoria de Benestar Social, tanca un cicle d’actes, que van començar el passat 24 de novembre, organitzats per l’Ajuntament de Reus, en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones i la Diputació de Tarragona, amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones, que es commemora a tot el món el 25 de novembre. L’objectiu és conscienciar la ciutadania entorn d’aquesta problemàtica.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, valora de manera positiva que es parli d’aquest tema: «els fills i les filles de parelles on es donen situacions de violència són testimonis perquè veuen o senten les agressions i pateixen les seves conseqüències encara que no les visquin en pròpia pell».

Aquest any 2017, el manifest unitari de la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis ha estat escrit per la periodista Mònica Planas. Es tracta d’una crida a l’empoderament de les dones i d’una interpel·lació molt directa a totes aquelles persones que des de diferents àmbits són còmplices amb la violència masclista: violadors; abusadors; assetjadors; maltractadors; als i les que callen, però saben què passa; mitjans de comunicació, publicitat; empresaris de l’oci nocturn; professionals de la judicatura, l’advocacia, la medecina forense, i cossos policials.

FER UN COMENTARI