La canalla, protagonista en la celebració del tancament de l’Any Frias

Durant tot el 2017 s’ha commemorat la figura del metge Alexandre Frias i Roig per la seva tasca

0
592

L’Any Frias tanca aquest any de commemoració amb qui ha participat de ben a prop des d’un principi: la canalla. Els nens i nenes de 4t de primària de l’Escola Pompeu Fabra i de 3r i 4t de l’Escola Eduard Toda, guanyadors dels Premis Frias als millors treballs sobre la figura del metge reusenc, han estat els protagonistes del tancament de l’Any Frias, que ha tingut lloc aquest matí al carrer Ample de Reus. Durant tot el 2017, s’ha distingit la figura del metge pediatre Alexandre Frias i Roig, qui va ser un dels pioners en la modernització dels mètodes d’atenció als infants en els seus primers anys de vida. Amb un ampli programa d’activitats s’ha donat a conèixer la tasca del metge, però, sobretot s’ha treballat des de les escoles, de manera que les generacions futures coneguin part de la història de la seva ciutat.

En l’acte de clausura d’aquest any commemoratiu, el paper protagonista dels infants no podia ser menys. Per això, l’acte ha estat enfocat totalment a aquest públic jove, amb una petita obra de teatre, a càrrec de Còdol Educació, que ha tornat a recordar d’una forma molt interactiva i lúdica la tasca del metge Frias a Reus. La representació ha arrencat les rialles de les nenes i nens presents que s’han mostrat molt participatius, en tot moment, i han demostrat els seus coneixements sobre els personatges il·lustres de la ciutat.

L’esdeveniment ha comptat amb la intervenció de l’alcalde, Carles Pellicer, i la regidora de Salut, Noemí Llauradó. Pellicer també ha adaptat el seu registre a aquest públic menys habitual en les seves intervencions i, fins i tot, s’ha divertit amb els infants entre jocs i rialles. Llauradó, per la seva banda, ha felicitat als guanyadors dels Premis Frias als millors treballs sobre la figura del metge reusenc i ha destacat de nou la figura del Doctor, qui va propiciar que la ciutat de Reus assolís un dels índexs més baixos de mortalitat infantil a l’estat espanyol.

La canalla ha gaudit d’un esmorzar a base de pa i xocolata, cortesia del Forn Sistarè, que també ha participat en la representació amb el seu capgròs. Finalment, l’acte ha acabat amb l’enlairament de les “gotes de llet”, uns globus blancs amb el logotip de l’Any Frias que han cobert el cel quan la mainada els ha deixat anar tots alhora.

FER UN COMENTARI