Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

Arrenca “Prestatgeria Psicoactiva”, un cicle de prevenció de salut sobre drogues

Avatar photo

Comença el 19 d'octubre, finalitzarà el dia 14 de novembre i abordarà el fenomen de l'ús d'aquest tipus de substàncies.

L’Hospital Sant Joan de Reus en col·laboració amb les Biblioteques Municipals, i la Regidoria de Salut, presenten un nou espai de diàleg i comunicació en el marc del Pla d’Accions sobre drogues de Reus. Es tracta del cicle “Prestatgeria Psicoactiva”, que comença el 19 d’octubre, finalitzarà el dia 14 de novembre i abordarà el fenomen de l’ús d’aquest tipus de substàncies. L’objectiu del cicle, que es realitzarà a la Biblioteca Pere Anguera, és aportar informació contextualitzada, pràctica i veraç i per prevenir i advertir sobre les conseqüències de les substàncies psicoactives i la seva repercussió en la salut.

El cicle consisteix en quatre conferències de diversos experts repartits en quatre sessions diferents, per parlar sobre els riscos i perills del consum de drogues, legals i il·legals, i les addiccions a partir de llibres, articles i col·laboracions elaborades pels propis autors i ponents.

El 19 d’octubre a les 18.30 h és prevista la primera xerrada amb Pere David Martínez Oró, doctor en psicologia social i autor del llibre Del tabú a la normalización: familias, comunicación y prevención del consumo de drogas, juntament amb altres col·laboradors professionals del Servei d’Addiccions i Salut Mental Hospital Universitari Sant Joan de Reus (HUSJR). La ponència estarà relacionada amb l’educació sobre les drogues a les famílies i sobre la necessitat de desenvolupar consciència social.

La segona conferència es durà a terme el dia 2 de novembre a les 18.30 h i el ponent serà Jordi Bernabéu, psicòleg i educador, juntament amb més professionals del Servei d’Addiccions i Salut Mental HUSJR. Es reflexionarà al voltant del llibre Las sendas de la regulación del cannabis en España, i concretament sobre capítol escrit per Bernabéu, titulat “Cannabis i adolescents, ¿Què podem fer?” en què s’aborda la regulació actual i el consum de cannabis entre els adolescents des de diversos punts de vista.

Dones i drogues de síntesi
El 23 de novembre a la mateixa hora, es porta a terme la tercera sessió del cicle de prevenció de drogues i salut, amb la ponència de Núria Romo Avilés, autora del llibre Mujeres y drogas de síntesis. Género y riesgo en la cultura del baile. Durant la conferència es parlarà de les substàncies psicoactives, així com les seves pautes de consum i prototips del consumidor, des del punt de vista de les teories del gènere.

Finalment, l’acte de cloenda es durà a terme el 14 de desembre a les 18.30 h, també a la Biblioteca Pere Anguera, on José Carlos Bouso, doctor en Psicologia Clínica, amb l’ajuda de diversos professionals del Servei d’Addiccions i Salut Mental HUSJR, exposaran els usos mèdics i terapèutics del cannabis, ajudaran a aportar llum sobre temes tan controvertits com són les drogues i les addiccions, per aprofundir en els beneficis i perjudicis en camps que no havien estat explorats amb mètode científic.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El govern de Salou saneja l’economia i disminueix l’endeutament municipal

Notícia següent

Reus Transport crea la Línia 12 Montserrat-Hospital

Notícies relacionades