El CF Reus no es presenta al concurs per a la concessió de l’Estadi Municipal

El club es planteja construir un nou estadi a Riudoms, on ja hi ha "negociacions avançades per la compra d'uns terrenys"

0
421

El CF Reus Deportiu SAD no es presentarà al concurs per a la concessió de l’Estadi Municipal. Així ho va anunciar el President de l’entitat, Xavier Llastarri, i el Conseller Delegat, Joan Oliver. Llastarri va deixar clar que era “un dia trist, segurament el més trist dels últims quatre anys”, ja que “les condicions establertes per l’Ajuntament en el concurs” els impedeix presentar-s’hi. El president va assegurar que l’objectiu del club és “vetllar per la seva viabilitat i les condicions de la concessió posarien en risc aquesta viabilitat”. Així mateix, també es va avançar que una de les alternatives que valora el club és la construcció d’un nou estadi a Riudoms.

Tot i tenir aprovats els plànols de reforma de l’Estadi Municipal de Reus (fins i tot havent-los anunciat a La Liga), el CF Reus ha pres la decisió de no presentar-se després d’analitzar “les exigents condicions del concurs”. El club ha apuntat com a impediments per presentar-se al concurs diversos punts com “la impossibilitat d’hipotecar-se per fer front a les obligades reformes de l’Estadi per adequar-les a les exigències de La Liga, la impossibilitat d’afegir “un cognom comercial a l’Estadi” o “l’impediment d’utilitzar les instal·lacions per a altres activitats que no siguin partits del primer equip”. Per aquests motius, Llastarri assegurava que nos els ha quedat “cap altre més opció que renunciar al camp”. Segons defensen des del club, a més, es tracta d’una “renúncia obligada” que, a més, “implica la pèrdua d’uns 600.000 euros, que és la quantitat invertida pel club en els darrers dos anys a l’Estadi per tal d’adequar-lo a les exigències de La Liga“.

Amb la no presentació al concurs de concessió, el CF Reus valora l’alternativa de construir un nou estadi a Riudoms, tocant al terme municipal de Reus. Tal com va anunciar el President, “hi ha negociacions avançades per la compra d’uns terrenys a Riudoms”, situades entre “dos i quatre minuts de l’actual Estadi Municipal”. Aquest projecte tindria un cost de gairebé 9 milions d’euros -una xifra superior als aproximadament 5 milions que constaria la reforma de l’Estadi Municipal de Reus- i tardaria entre dos i tres anys a fer-se realitat. En aquesta línia, el conseller delegat va assegurar que la decisió de construir un estadi nou a Riudoms “ara mateix és reversible, però d’aquí a pocs dies deixarà de ser-ho”. Oliver també va admetre que “amb l’Ajuntament es va parlar d’una possible compravenda de l’Estadi Municipal Reus”, per això desconeixen per què “es va acabar apostant per l’opció de la concessió”, a la qual cosa va afegir que no creuen que hi hagi “cap canvi de posició per part de l’Ajuntament”.

La construcció d’un nou estadi a Riudoms obriria un procés de transició d’aproximadament dues temporades, fet que obligaria al CF Reus a buscar un emplaçament per disputar els seus partits com a local fins que no estiguessin enllestides les obres del nou estadi. Des del CF Reus ja s’ha deixat clar que, si finalment tira endavant el projecte, la prioritat serà parlar amb l’Ajuntament de Reus per continuar fent servir les instal·lacions de l’Estadi Municipal de Reus durant aquest temps.

FER UN COMENTARI