Tret de sortida al Trapezi 2019

La 23a edició de la fira del circ de Catalunya arrenca amb actuacions nacionals i internacionals

0
203
Leandro Mendoza, director artístic, durant la presentació. Foto: Laura V-M

Amb el mes de maig arriba novament el Trapezi a la ciutat de Reus. La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha assenyalat que la Fira del Circ de Catalunya reuneix cada any als màxims representants del món del circ, artistes, companyies, programadors i espectadors. “El Trapezi és per nosaltres una peça bàsica de la definició  de la marca de Reus, una ciutat potent des del punt de vista cultural, capaç de generar esdeveniments de referència i de gran impacte. Una ciutat que ens permet projectar-nos molt més enllà del nostre territori gràcies a aquesta magnífica activitat cultural”, ha dit. També ha desitjat  que aquests quatre dies, del 9 a 12 de maig, siguin un motiu de trobada i de descoberta.

La trajectòria de la fira ha estat reconeguda en diverses ocasions. L’any 2007 els directors artístics que hi havia aleshores van recollir el Premi Nacional de Cultura, concedit per la Generalitat de Catalunya. I el 2012 va rebre el Premio Nacional de Circo del Ministeri de Cultura.

El Trapezi és un dels festivals amb més projecció tant nacional com internacional, per aquest motiu el director artístic del festival, Leandro Mendoza, ha esmentat que l’esdeveniment permet el contacte entre artistes, promou la circulació d’espectacles i genera públics. D’altra banda ha volgut celebrar la implicació econòmica de les administracions públiques involucrades, les quals han augmentat el pressupost.

L’alcalde, Carles Pellicer, ha definit el Trapezi com un esdeveniment cultural de primera magnitud, el millor circ de món. També ha esmentat que en aquesta edició s’ha realitzat un salt qualitatiu i quantitatiu “perquè apostem pel circ i la cultura. Un aposta de ciutat que ens singularitza i ens dóna molta força. Tenim una ciutat viva i per això apostem per aquest circ d’altíssima qualitat”.

FER UN COMENTARI