Dimecres, 24 d'abril de 2024
És notícia

El 2018 serà l’any de l’arquitecte Pere Caselles a Reus

Avatar photo

El 13 de març tindrà lloc l'acte inaugural amb una conferència a càrrec del comissari de l'esdeveniment, Anton Pàmies

Reus dedicarà el 2018 al que va ser l’arquitecte municipal de Reus entre 1891 i 1930, Pere Caselles, per recordar la vida i obra d’un dels “principals responsables de la transformació urbanística de la ciutat”, en paraules de l’alcalde, Carles Pellicer. L’any Pere Caselles s’inaugurarà el proper 13 de març amb una conferència a càrrec del comissari d’aquest esdeveniment i també arquitecte reusenc, Anton Pàmies. Coincidint, a més, amb el 20è aniversari de la Ruta Modernista de Reus, l’Any Pere Caselles no només tindrà un caràcter cultural, sinó que s’estendrà a altres àmbits, com l’escolar -amb un caràcter divulgatiu-, com també afavorirà la projecció i promoció de la ciutat, segons han apuntat Pellicer i la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles.

L’esdeveniment dedicat a Pere Caselles permetrà utilitzar “el patrimoni de Reus com a força de projecció de la ciutat”, segons ha apuntat Caelles, amb un “ampli catàleg d’oferta cultural i patrimonial”. Així ho ha expressat també el comissari, qui ha assegurat que l’esdeveniment serà també “un atractiu pels turistes”. D’altra banda, Pàmies ha destacat la importància de les obres de Pere Caselles en el panorama arquitectònic de Reus, tenint en compte les condicions socioeconòmiques d’aquell moment. Caselles va exercir com a arquitecte municipal entre 1891 i 1930, quan, a més, va influir directament en el curs de la política urbanística local.

Activitats programades

Per celebrar l’Any Pere Caselles s’han organitzat una sèrie d’activitats, tot i que la programació continua oberta a possibles novetats que puguin sorgir. El comissari de l’esdeveniment ha destacat l’acte inaugural, el 13 de març, que consistirà en una conferència a càrrec seu, al Palau Bofarull, on “l’escala principal va ser un dels primers projectes de Caselles”. Cap al mes de maig, es realitzarà una exposició sobre l’arquitecte a la Sala Quatre del Museu de la plaça Llibertat, on s’exposaran plànols originals, fotografies i reproduccions de les seves obres. En aquest cas, Pàmies ha apuntat que s’exhibiran reclams de l’exposició a l’exterior per atreure els turistes.

Igualment, es realitzarà la ruta Arquitecte Caselles, amb una edició del plànol de Reus per part de l’Agència de Promoció per destacar les obres de l’arquitecte. També es duran a terme diverses accions al Cementiri de Reus i a la capella on es troben les restes de l’arquitecte i a la qual es preveu instal·lar una placa de senyalització.

Finalment, Pàmies també ha destacat l’adaptació de l’esdeveniment a l’àmbit escolar amb ‘Apadrina un edifici de Caselles’. Aquesta campanya permetrà que les escoles apadrinin un edifici de l’arquitecte i així “involucrar als alumnes a reflexionar sobre l’obra i figura de Pere Caselles”, segons ha apuntat el comissari. En el cas de les escoles Rubió i Ors, Pompeu Fabra i Prat de la Riba podran apadrinar els seus propis edificis, ja que van ser projectats per Caselles.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Neva tímidament a les comarques de Tarragona

Notícia següent

Calafell ‘remunicipalitza’ el servei de neteja d’edificis i equipaments

Notícies relacionades