Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Reus celebra les II Jornades de Literatura Digital

Avatar photo

Del 6 al 8 d’abril tindran lloc les II Jornades de Literatura Digital sota el títol ‘Ciberliteratura: literatura més enllà dels llibres’. Les jornades s’inclouen en la programació especial de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 i tenen l’objectiu d’apropar els nous for mats de creació literària tant als creadors potencials, que són els joves, com als autors que tinguin interès a introduir-se en aquest camp, a la vegada que també volen fer d’aparador de les noves propostes de lectura per a tot tipus de lectors.

L’agenda d’activitats
El dijous 6 d’abril a les 19:30h, la conferència “La literatura en l’era digital, passat, present i futur” a càrrec de Laura Borràs, directora de l’Institut de les Lletres Catalanes (ILC) donarà el tret de sortida a les II Jornades de Literatura Digital. L’acte comptarà amb la presència de Carles Pellicer, alcalde de Reus, Montse Caelles, regidora de Cultura i Montserrat Grau, coordinadora de Reus Capital de la Cultura Catalana.

Divendres 7 d’abril a les 19:30h se celebrarà la conferència a càrrec d’Oreto Doménech, directora del Màster en Literatura en l’Era Digital membre de Grup de Recerca Hermeneia i autora del llibre Poesia digital ‘Versos i pantalles: lectures de poemes en zeros i uns’.

Dissabte 8 d’abril a les 11h, Marta Botet, blogguer i primera booktuber en català oferirà la xerrada ‘Lectura a la pantalla: bloguers, booktubers, booktrailers, bits de literatura, videolits’.

Es presentaran dues instal·lacions videoliteràries
Durant les jornades es presentaran dues instal·lacions videoliteràries. D’una banda, ‘Text rain’, una instal·lació interactiva creada per Camille Utterback & Romy Achitu l’any 1999 en la que els participants interactuen amb les lletres del poema ‘Talk you’ d’Evan Zimroth. Els participants es reconeixen sobre una pantalla en la que la pluja de lletres interactua amb els seus cossos. El fet que els creadors de la instal·lació facilitin el programari com a creative commons permet modificar el text original i substituir-lo pel text d’alguns autors lligats amb la ciutat. En aquest sentit, s’incorporaran al muntatge textos poètics de l’escriptor reusenc Xavier Amorós. D’altra banda, ‘The Sweet Old Etcetera’. Alison Clifford adapta la poesia d’Edward Estlin Cummings ‘My Sweet Old Etcetera’ per traslladar la poesia de Cummings a una pantalla i poder, d’aquesta manera, proporcionar-li noves possibilitats gràfiques i cinètiques, engrescant, d’aquesta manera, el lector a interactuar amb aquella per entendre-la.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Govern porta al Ple un pressupost de 323 milions d’euros

Notícia següent

Èxit en la XIV Jornada de Pedagogia de l’Art i els Museus al MAM

Notícies relacionades