Xavier Llastarri, president del Reus Deportiu: “Animo a tots els reusencs a venir a fer-se socis. Són el jugador número 12”

0
347

Després de 107 anys d’història, el Reus Deportiu aconsegueix per primera vegada l’ascens a Segona Divisió.
És una fita molt important, una fita històrica. Tant pel club com per la ciutat de Reus.

Com afronta aquesta responsabilitat com a president?
És una gran responsabilitat, perquè som els novells de la categoria. Hi ha equips amb una història al darrere molt més gran que la nostra. Hem de mirar de fer tot el possible, fent les coses amb coherència, dintre de les nostres possibilitats. Ho hem aconseguit amb la pretemporada que hem fet i amb els fitxatges. Hem de seguir treballant amb humilitat, tal com hem fet fins ara. I al final de la temporada podrem dir si ens hem consolidat.

Va suposar un abans i un després pel Reus l’arribada de Natxo González el passat 2014?
Per nosaltres és un vell conegut. Ell ja havia estat en una época al Reus. Va deixar una gran emprempta, és molt treballador i professional. No escatima esforços pel bé del club i de la ciutat. I tornar-lo a tenir aquí ha estat un gran encert. Està tenint uns resultats fabulosos. Tots els components del cos tècnic són grans professionals.

Com estan afrontant el cos tècnic i els jugadors aquest inici de temporada?
Són molt treballadors i seriosos, i estan molt compenetrats. Ells són conscients que si seguim treballant, en recollirem els fruits a final de temporada. I pel que fa als jugadors, crec que han aconseguit ser una pinya de 25, que s’està convertint en una gran família. Hem fitxat grans jugadors i també 25 grans persones.

En les tres primeres jornades heu obtingut una victòria i dos empats. Us esperaveu aquest inici?
La Segona Divisió és dura i llarga. No és una carrera de 100 metres. És una marató ben llarga. Haver començat així no vol dir res. Hem de tocar de peus a terra. Patirem molt i en som conscients. Estem contents d’aquest començament, però hem d’anar partit a partit.
Quin és l’objectiu real del Reus per aquesta temporada?
Com a novells, hem de consolidar-nos en aquesta categoria.

Encara queda molta temporada, però t’imagines al Reus jugant el play off d’ascens a Primera Divisó?
Si dic la veritat, no. Totes les persones que formem el club, som conscients del que la Segona Divisió significa i si anem pas a pas, podem fer una gran campanya. Però hem de tocar de peus a terra. I al mes de maig, ja en parlarem.

El mes passat vau signar un conveni de col·laboració amb el consistori reusenc. En què consisteix exactament?
Es van firmar dos convenis que havien quedat pendents de les últimes temporades. Ens vam actualitzar. El conveni nou és amb l’Ajuntament de Reus. Quan s’acabin aquest mes de setembre totes les obres que s’estan fent, ens asseure’m sèriament, i firmarem un nou conveni de llarga duració, molt imporant, tant per l’Ajuntament com pel Reus Deportiu.
Després de renovar-se la subvenció pública, s’han acabat les discrepàncies entre l’Ajuntament i el club?
Sí. Ara vam signar aquests convenis que teniem enderrerits. L’Ajuntament i el primer club de la ciutat hem d’anar agafats de la mà. I estic convençut que així seguirem. I ara signarem el conveni definitiu.

La Cambra de Reus ha catalogat com a situació excepcional l’ascens a 2ª del club. Com us sentiu?
La gent de Reus ha de saber que, segons un estudi fet per la Cambra de Reus, l’ascens podria deixar a la ciutat més de 5 milions d’euros.

La xifra d’abonats que s’estima en l’estudi publicat és de 2.500 persones.
Ara estem en uns 2.000 abonats. La fita que tenim dels 2.500 la superarem, perquè veiem a la ciutat molt entregada amb el club. Tenen ganes de venir i fer-se socis.

D’on ha sorgit la idea d’imitar discos musicals en els cartells de cada partit?
Vam pensar que fer aquesta iniciativa era una cosa diferent i original. I també s’ha de felicitar el nostre departament de màrqueting. Perquè aquestes idees fan club i, també, ajuden a fer ciutat.

Una crida per a que tots els reusencs vinguin a animar al seu equip aquesta temporada?
Aprofito per animar a tota la gent de Reus i la comarca, perquè hem fet un salt de qualitat. Haurien de venir a fer-se socis. La població no ha d’oblidar que són el jugador número 12. Tots en gaudiran.

MÒNICA BREY

FER UN COMENTARI