Ester Cos, presidenta de l’Orfeó Reusenc: “La bona relació i el diàleg són importants per tirar endavant l’Orfeó”

0
405

Què és el més important a l’Orfeó Reusenc?
A l’entitat hi ha moltes coses importants. El més bàsic són els socis. Tanmateix, s’han de tenir moltes ganes per ballar, picar bastons i participar de les activitats que fa l’Orfeó.

Quins valors s’intenten promoure des de l’entitat?
En primer lloc, continuïtat en tot el que es fa. Quan es comença un projecte és des de la base i s’ha d’anar pujant, tant en el cas dels cantaires com dels dansaires. Aquí, tots els projectes són molt importants.

Per això, la bona relació, la bona entesa i el diàleg són força importants, tant entre les persones que estan al projecte, com amb l’Orfeó Reusenc.

S’ha de dir que la majoria de membres de junta també són cantaires o participen al teatre. Per tant, hi ha una implicació molt directa entre la junta i el soci. Sempre demanem un cert compromís entre tots els nostres socis.

A punt de ser una entitat centenària (al 2018), quin és el pes de l’Orfeó a la ciutat? 
Com a entitat som reconeguts. Nosaltres fem moltes actuacions de cara a la ciutat, com ara a les Festes Majors, tant la de Sant Pere com la de Misericòrdia.

Fins i tot, dintre de l’Orfeó tenim les nostres dates que són tradicionals, com per exemple el concert Nadal o el concert de primavera.

Hi ha bona rebuda entre els ciutadans?
Crec que hi ha una bona acollida entre els reusencs. Quan fem un concert per la Festa Major o una activitat el públic acostuma a omplir les sales.

Tot i que és aviat, teniu pensada alguna activitat de cara al centenari?
És molt aviat per preguntar-ho, però tot i que sembla molt lluny és una data que és a tocar, per tant hi ha activitats que les estem començant a preparar per tenir-les llestes de cara al centenari.

Tenim projectes que esperem poder-los assolir. Però, encara és aviat, i avançar qualsevol cosa és difícil. S’ha d’anar amb cura.

Gairebé 100 anys de trajectòria.Què és el més important que s’ha fet des de l’entitat?
Hi ha moments molt importants, qualsevol dels aniversaris de les seccions, com ara els 75 anys de teatre. I ara el centenari tindrà un pes molt específic a l’entitat.

Recordo bastants moments importants. Per exemple, un concert, que vam fer a Sant Pere al 2007, on van participar la coral infantil amb orquestra i l’Orfeó. Aleshores, vam tocar el “Mass of the Children” amb els nens i va ser un moment brutal i espectacular.

En el meu cas, sóc de la secció del teatre de l’Orfeó, i vaig participar al tancament de la sala Antiga de teatre i, poc després, vaig fer l’opertura de la sala nova de teatre que ara es coneix a l’Orfeó. Alhora, vaig cloure una etapa per obrir-ne una altre, a títol personal aquest és un moment molt especial.

Quines actuacions teniu previstes per aquest estiu?
Obres de teatre. El passat 9 de juliol vam estrenar “La extraña pareja” i esperem aconseguir moltes actuacions per a aquesta temporada. A la vegada, enfilem el que són els nous cursos, per infantils i juvenils, de cara al setembre.

A més del ball de bastons, les 3 corals i les obres de teatre. Us plantegeu algun nou projecte?
El que intentem fer ara mateix és conduir els nous projectes cap al 2018, fem una mena d’any de preparació.

Culturalment, que li manca a Reus?
Reus té molta oferta cultural. No obstant, és quelcom que hauríem de potenciar més. Bàsicament perquè és molt de voluntariat el que hi ha a les entitats. Les persones que participem invertim moltes hores, i potser no es valora tot l’esforç que tot això comporta.

Com a presidenta, que vol aconseguir durant aquests mesos de mandat?
El manteniment de l’entitat, dia a dia. Sembla poca cosa però és un objectiu que costa molt. Desprès, anar aconseguint cosetes, com ara recuperar les juntes seccionals que s’havien deixat de fer. A més, també cal projectar més l’entitat, donar-la a conèixer.

Com?
Entre altres coses, estem treballant en un web per a l’entitat. Entre les xarxes socials, el web, ens estem adaptant a les noves tecnologies. Ara, fem mails als socis, per assegurar un tracte més directe.

Què és el més gratificant?
En sí ser presidenta d’aquesta entitat és molt gratificant. Tinc al costat un equip contundent amb moltes ganes de treballar i amb molta il·lusió, i això no té preu.

FER UN COMENTARI