? Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils: “Estudiar la remodelació de la rambla Jaume I és una de les nostres prioritats”

0
1498
L'alcaldessa Camí Mendoza a l'Ajuntament de Cambrils. Foto: Julio Collado

Què és la política per a Camí Mendoza?

La política és la manera d’estar immers en el dia a dia de la ciutat i de les persones que hi viuen i intentar resoldre i millorar la seva vida.

Per què va voler ser alcaldessa?

Sóc una persona molt inquieta que des de jove m’he involucrat en tot allò que m’envolta, no he estat mai una persona de quedar-se a casa. Per tant, això ha fet que a mesura que he anat creixent he començat amb entitats i associacions i he acabat veient que la manera d’ajudar a poder canviar les coses es podia fer des de la política.

Repeteix en el càrrec per segon mandat. Com afronta els pròxims quatre anys?

Amb més il·lusió i força que mai perquè aquests pròxims quatre anys, a part de ser la mateixa persona, tinc més bagatge i tinc moltes ganes de posar-lo a disposició dels cambrilencs i cambrilenques.

L’oposició ha estat molt crítica amb el pacte de govern assegurant que s’ha prioritzat l’aspecte nacional sobre el municipal i lamentant que es tanqués molt ràpid sense parlar amb tots els partits.

Que s’hagi tancat amb rapidesa és fantàstic perquè vol dir que hi ha hagut entesa i feeling amb les persones que configurem aquestes tres forces polítiques. Pel que fa a les prioritats, d’entrada s’han prioritzat clarament els programes. Però també s’ha de dir que en el moment que estem, des d’Esquerra Republicana no podíem obviar la situació que viu el país. No podem oblidar que tenim presos i preses polítiques tancades a la presó i exiliats. Això d’alguna manera està en el nostre ADN i, per tant, era un element a tenir en compte i que no podíem deixar aparcat.

Quins valors destacaria del seu govern?

Els tres grups polítics que formem part de l’equip de govern tenim clar que la prioritat han de ser les persones i incrementar i millorar els serveis en la mesura que sigui possible. També ha de ser un mandat en el qual anem recuperant la situació de la qual veníem amb una manca de disponibilitat econòmica i, gràcies a la bona gestió que vam fer en l’anterior mandat, podrem millorar i fer alguna inversió que tenim ganes de fer perquè el municipi s’ho mereix.

Quins reptes de futur té Cambrils?

De reptes sempre hi ha molts. Si preguntes a qualsevol cambrilenc o cambrilenca algunes vegades coincidirem i d’altres no tant, però el repte de Cambrils és tenir una ciutat on tothom que hi pugui viure tingui tot allò que necessiti. Alhora no podem obviar que aquestes necessitats bàsiques que necessitem cobrir han de ser també perquè hi hagi un motor econòmic que pugui fer que hi hagi els ingressos corresponents perquè la ciutat funcioni. Per tant, el repte ha de ser continuar prioritzant la vida de les persones, evolucionar i que Cambrils estigui en el mapa econòmic del territori per tal que generem recursos suficients.

En l’anterior mandat es van iniciar remodelacions com les de l’avinguda Charles Darwin i el Pont de l’N-340. En l’àmbit urbanístic encara es pot millorar més?

Es pot millorar més perquè encara hi ha mancances. En el mandat anterior s’han fet aquestes importantíssimes i ara estem consensuant el pla del mandat amb el qual marcarem les línies prioritàries en aquest àmbit. En tot cas, en els programes dels tres grups polítics coincidíem en estudiar la remodelació de la rambla Jaume I era una de les prioritats a posar damunt la taula pel que fa a l’àmbit urbanístic. Després tenim altres reptes com són el Teatre Auditori per exemple.

Quins projectes es portaran endavant durant aquest mandat?

Estem acabant de confeccionar el PAM i a punt de tenir-ho tot lligat, però de moment no puc avançar més. Ho deixarem per marcar les línies estratègiques del govern més endavant.

Estem en plena temporada turística d’estiu. Quina valoració en fa fins avui dia?

Les valoracions són millor fer-les passada la temporada, després de parlar amb representants del món comercial, de la restauració i de l’àmbit turístic. Està venint turisme tal com s’havia previst, setmanes millor i setmanes pitjor, però de moment és difícil fer una valoració concreta. En tot cas, el que sabem és que no es farà una previsió com la de fa 3 o 4 anys en què va haver-hi una excepcional temporada, però sí que com a mínim sembla que serà com la de l’any passat o millor.

Com ja va passar l’any anterior, Vinyols i els Arcs ha posat en funcionament la zona blava al barri de la Fontcoberta creant confusió entre els usuaris i un conflicte entre els Ajuntaments. Hi ha alguna solució?

Hi ha un carrer o dos que entren en conflicte pel tema de la gestió de les Apps. L’Ajuntament de Vinyols i els Arcs havia tret a licitació la gestió de la seva zona blava per dos anys i aquest és el segon, això era una cosa que havien de complir. El que puc avançar és que recentment m’he reunit amb el seu alcalde per intentar reconduir això pels pròxims anys.

Com s’imagina Cambrils d’aquí 4 a anys?

Me l’imagino encara millor de com el tenim ara. Sempre es poden fer millores en tots els àmbits. També esperem que les persones puguin estar més a gust i amb els serveis bàsics coberts. I el turisme és la nostra principal font econòmica en aquest moment, però hem de saber traslladar-ho a altres fonts i potenciar millor el polígon industrial.

⬇⬇⬇ AQUÍ PODEU VEURE L’ENTREVISTA SENCERA ⬇⬇⬇

FER UN COMENTARI