En marxa les obres de l’Escola Municipal de Música de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Els més de 200 alumnes podran gaudir-ne del resultat el proper curs

0
380

Ara, a mitjan de gener, han començat les obres de reforma i ampliació de l’Escola Municipal de Música de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Aquestes obres serviran per adequar les instal·lacions de l’Escola a les necessitats actuals del centre, que està ubicat al carrer Alamanda de l’Hospitalet de l’Infant. Amb aquesta finalitat, es reformarà l’edificació existent per millorar-ne les seves prestacions d’aïllament tèrmic i acústic, de seguretat i de salubritat; i s’ampliarà, perquè pugui albergar l’augment d’alumnes que té any rere any.

Fins ara, l’Escola Municipal de Música disposava d’un edifici principal d’uns 388,24 m2 de superfície construïda i planta baixa; i d’uns mòduls prefabricats d’uns 153,76m2 de superfície construïda i també de planta baixa.

L’edifici principal va ser construït als anys 70 i posteriorment ha estat objecte d’una ampliació i diverses reformes. No obstant això, els paraments de les façanes presenten desperfectes que s’han de reparar, les fusteries són massa senzilles i no tenen les capacitats acústiques i tèrmiques necessàries per a l’ús i no es disposa de cap sistema de calefacció centralitzat per la qual cosa les condicions climàtiques de l’interior tampoc són adequades per a l’ús. Per aquest motiu, s’estan fent les obres.

Els mòduls prefabricats es van instal·lar als anys 90 però a causa de la seva antiguitat i l’ús es troben en força mal estat, sobretot els paviments i les fusteries. Així, pel seu estat i per la mala funcionalitat i connexió amb l’edifici principal ja s’han retirat. A l’espai que ocupaven els mòduls prefabricats i les soleres, se situarà l’ampliació: una nova construcció annexa a l’est de l’edificació, de 273,44 m2 de superfície construïda, per situar-hi 5 aules de música i dues cambres higièniques.

El projecte, redactat per l’arquitecta Susanna Margalef, inclou també l’adequació de l’espai lliure de parcel·la (nous jocs infantils, nova pavimentació, delimitació amb noves tanques de l’espai lliure, etc.).

L’Ajuntament va adjudicar les obres de reforma i ampliació de l’Escola Municipal de Música a finals de 2017 a l’empresa Servidel SLU, per un import de 371.000 euros, aproximadament, i un termini d’execució de cinc mesos. Estan subvencionades pel Pla d’Acció Municipal 2017 (PAM) de la Diputació de Tarragona, que n’assumirà el 47,48% del cost total (de l’altra part se’n farà càrrec l’Ajuntament).

Per la magnitud dels treballs, s’han hagut de reubicar els espais de l’Escola. Des del passat 15 de gener i fins a finals de curs, els alumnes més petits (els de sensibilització musical, de P3, P4 i P5) faran classe a les instal·lacions del Centre Obert, al pavelló poliesportiu; la direcció i les aules d’instruments estaran al local que fins feia poc ocupava Ràdio l’Hospitalet de l’Infant, a  la Via Augusta 16 i alhora Plaça Catalunya 8; i les aules de llenguatge musical, els grups instrumentals i l’aula de percussió, a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou, on també es farà alguna classe d’instrument. “Aquestes obres suposaran una millora substancial de les instal·lacions de l’Escola Municipal de Música, així que als més de 200 usuaris i a les seves famílies els demanem que disculpin les molèsties i que tinguin paciència”,  ha dit la regidora d’Ensenyament, Núria Ortiz.

FER UN COMENTARI