L’exdirectora de la secció de crèdit de la Cooperativa de l’Aleixar, en llibertat

El jutge de Reus li retira el passaport i li prohibeix sortir del país

0
296

El jutjat d’instrucció número 3 de Reus ha deixat aquest dilluns en llibertat provisional l’exdirectora de la secció de crèdit de la Cooperativa de l’Aleixar, Maria Àngels Salvat, després que hagi fet efectiva la fiança acordada pel magistrat el 9 de novembre passat. Segons l’auto del jutge, Salvat ha constituït una fiança hipotecària sobre una finca i podrà sortir de la presó. Com a mesures cautelars el jutge li retira el passaport, li prohibeix sortir de l’estat espanyol i l’obliga a comparèixer als jutjats de Reus tres cops per setmana. La causa està oberta pels delictes d’estafa, administració deslleial, falsedat i apropiació indeguda.
Inicialment, el jutge va establir una fiança de 50.000 euros. Uns dies després, però, la defensa va demanar que es reduís l’import i finalment el magistrat ha acceptat que sigui de 41.000 euros. Al seu torn, Salvat ha constituït una fiança hipotecària sobre una finca del municipi de l’Aleixar per valor de 83.600 euros.

El 7 de novembre, els mossos van detenir l’exdirectora, que ja havia estat destituïda del càrrec després que es detectés un forat econòmic d’uns 4,5 milions d’euros. La Cooperativa va denunciar els fets a la policia a començaments d’octubre en observar irregularitats en la gestió.

FER UN COMENTARI