La XXIII Clotxada popular aplega unes 300 persones

És un dels actes més tradicionals i que més gent aplega de la Festa Major de Vandellòs

0
365

Aquest divendres 28 de setembre al matí ha tingut lloc un dels actes més tradicionals i que més gent aplega de la Festa Major de Vandellòs: la XXIII Clotxada popular. En el marc d’aquest esdeveniment gastronòmic, celebrat a Plaça Drs. Gil-Vernet (amb la torre medieval com a fons d’aquest escenari), s’hi han repartit 300 clotxes, segons ha explicat Francesc Rodell, el president del Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV). Aquesta és l’entitat local que organitza la Festa amb la resta d’entitats locals i el patrocini de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

D’aquesta manera, els veïns del poble, dels altres nuclis del municipi i d’altres poblacions properes, han esmorzat el que menjaven antigament els pagesos per agafar forces i tornar al tros: un pa buidat parcialment de molla i omplert de vianda feta a la brasa (arengada o llonganissa, tomàquet, ceba, un bon raig d’oli i sal).

Aquest és un plat típic de la zona de les Terres de Mestral, que des de la MIDIT (la mancomunitat que vetlla pel desenvolupament econòmic de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip) s’està promocionant com a icona gastronòmica d’aquest territori.

FER UN COMENTARI