Joventut Cambrils vol donar visibilitat als treballs de recerca dels estudiants

Les sessions tindran lloc a l’Ateneu Juvenil i seran obertes a la ciutadania

0
810

El Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils ha organitzat quatre jornades d’exposició i debat d’una dotzena de treballs de recerca  realitzats per alumnes de segon de batxillerat dels instituts de Cambrils (Mar de la Frau, Cambrils i Ramon Berenguer) i l’Escola d’Hoteleria de Cambrils.

El regidor de Joventut, Eduard Pellicer; la tècnica de Joventut, Alegria Rodríguez, i un dels dinamitzadors voluntaris, Àngel Panicello, han presentat avui la nova iniciativa anomenada “Societat de Recerca”.

L’objectiu és dinamitzar el pensament i debat a la societat de Cambrils i donar visibilitat als treballs que sovint no tenen repercussió fora dels instituts. A més, les sessions de debat són una oportunitat pels joves, ja que persones amb experiència professional de diferents àmbits parlaran a partir del seu treball i reconeixeran la feina i esforços que hi han dedicat.

El regidor ha posat en valor la valentia dels joves que s’hi ha presentat i ha explicat que és un projecte on tothom hi guanya, els joves que comparteixen els seus treballs i la societat cambrilenca. En aquest sentit, Panicello ha destacat les sinèrgies que poden sortir d’aquest punt de trobada entre el món acadèmic i professional.

La tria de treballs es farà a partir de les propostes dels instituts i de les candidatures presentades pels mateixos alumnes. Tant els instituts com Joventut no faran una selecció de treballs excel·lents sinó que tindran en compte els temes que puguin oferir més debat en comunitat. “La idea no és avaluar-los ni interpel·lar als joves sinó generar debat amb professionals d’àmbits com la restauració, les noves tecnologies o la història”, ha afirmat Eduard Pellicer.

La setmana que ve es gravaran els vídeos dels alumnes als instituts i el dia 26 es donarà a conèixer l’ordre dels debats, que tindran lloc a la sala polivalent de l’Ateneu Juvenil els dies 2, 4, 8 i 10 de maig entre les 18 i les 20 hores.

El dia dels debats, cada alumne explicarà el seu treball en uns 15 minuts aproximadament davant del públic assistent i a partir d’aquí uns dinamitzadors s’encarregaran de conduir un debat d’uns 20 minuts més entre els participants i els experts en la matèria. Per acabar, es farà la conclusió i tancament del tema sobre el treball de recerca. Posteriorment es publicaran digitalment les temàtiques presentades.

Aquestes jornades de debat s’emmarquen en el projecte “Ells ho han fet” del Pla Municipal de Joventut de Cambrils 2017-2020.

FER UN COMENTARI