Els cursos de català de l’Hospitalet de l’Infant seran trimestrals a partir d’aquest setembre

Les inscripcions i les proves de nivell seran del 17 al 19 de setembre a la tarda, i els cursos començaran ja el dia 25

0
361

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) i l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant farà del 17 al 19 de setembre les inscripcions per als cursos de català, que començaran ja el 25 de setembre.
La principal novetat d’enguany és que esdevindran trimestrals en comptes de quadrimestrals com fins ara, tal com ja es programen al Servei Local de Català de Reus des de fa uns anys i com serà a partir d’ara en tots els punts del Consorci per a la Normalització Lingüística.
Això representarà d’una banda que seran una mica més intensius del que havien estat els anys anteriors, perquè es passaran de 3,5 h setmanals a 4 h, i que augmentaran a 3cada any els períodes d’inscripció: al setembre, al desembre i al març.
També permetrà seguir els 3 mòduls que conformen cada nivell oficial en un any acadèmic, si al setembre es programa el primer mòdul d’un curs, o fer-ne dos abans de la temporada turística, en què bona part de l’alumnat ha de deixar les classes per incorporar-se a feines estacionals.
A més, el fet que tant els cursos de Cambrils, com també els cursos en línia del Parla.cat siguin també trimestrals a partir d’enguany, igual que els de Reus des de fa anys, permetrà una coincidència de dates de matrícula i de calendaris que donarà a l’alumnat del Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant una major flexibilitat a l’hora de passar dels cursos d’una població a l’altra o de la modalitat presencial a la modalitat en línia.
El CNL ja disposa en aquests moments de la programació prevista per a setembre. Es faran en dimarts i dijous i s’oferiran un B1 de 15 a 17 h, un B2 de 19.15 a 21.15 i un S2 de 17.15 a 19.15. També s’fereixen places de cursos en línia amb el parla.cat i tutoria des del nivell I1 a l’S3.
La informació es pot consultar a www.cpnl.cat/reus, trucant al CNL, al 977 12 88 61.

Certificats oficials
Els cursos del català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci tenen validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

FER UN COMENTARI