El dilluns 30 d’octubre començaran les II Jornades d’història a l’Hospitalet de l’Infant

Amb aquestes conferències, l’Antena del Coneixement de la URV inaugurarà el curs 2017-18

0
430

L’Antena del Coneixement de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant inaugurarà el curs 2017-18 el proper dilluns 30 d’octubre, amb l’inici de les II Jornades d’història, enguany titulades “Història i economia en la Catalunya moderna i contemporània”.

Sobre aquesta matèria tractaran les quatre conferències programades en el marc d’aquestes Jornades, que tindran lloc a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, a les 19.30h. Les ha organitzades l’Antena del Coneixement de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb el suport de la Regidoria de Cultura i Patrimoni i el Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant, sota la coordinació de Neus Baena Gallardo, llicenciada en Història per la URV i Màster en Societats Històriques i Formes Polítiques a Europa.

La primera, prevista per al dilluns 30 d’octubre, es titula ‘“Queda abolida la propietat privada”. La col·lectivització de la terra durant la Guerra Civil al sud de Catalunya (1936-1937)’ i anirà a càrrec de Guillem Puig Vallverdú, graduat en Història, especialista en època contemporània.

Prèviament, a les 19h, inauguraran el curs 2017-2018 de l’Antena, el vicerrector de la URV, Jordi Tous; l’alcalde del municipi, Alfons Garcia; i la regidora de Cultura i Patrimoni, Núria Ortiz.

Per al dilluns 6 de novembre és prevista la segona conferència: “La modernització de la xarxa de carreteres del Camp de Tarragona (1774-1880), que impartirà Agustí Agramunt Bayerri, doctor en Història Econòmica per la URV.

“Las minas del Priorat y su papel en la economía catalana durante la época Moderna” és el títol de la tercera conferència, del 20 de novembre, que anirà a càrrec d’Alba Alonso Mora, doctora en Història per la URV.

De la quarta i darrera conferència de les jornades se’n farà càrrec Francesc González Reverté, doctor en Geografia i professor dels Estudis d’Economia i Empresa de la UOC. Ell parlarà sobre “El turisme a la Costa Daurada, una perspectiva històrica. El turisme com a agent de transformació territorial i socioeconòmic” el dilluns 27 de novembre.

 

FER UN COMENTARI