El Banc del Temps de Cambrils organitza el segon cicle de xerrades de filosofia pràctica

Avatar photo

L’activitat és oberta a tothom i anirà a càrrec del llicenciat en filosofia Jordi Branchat

Després de l’èxit de la primera edició, el Banc del Temps de Cambrils ha programat un nou cicle de xerrades de filosofia divulgativa al Centre Cívic Les Basses. Les sessions, obertes a tothom, aniran a càrrec de Jordi Branchat, llicenciat en filosofia per la Uned, que cada tercer divendres de mes plantejarà diferents temes per debatre i filosofar entre tots els assistents.

La regidora de Promoció Econòmica, Ana López; el ponent, Jordi Branchat; i els membres del Banc de Temps Montse Mañé i i Artur Folch, han presentat aquest matí aquest segon cicle de xerrades per acostar la filosofia a la ciutadania.

La regidora de Promoció Econòmica ha destacat la bona acollida de la iniciativa. “La continuïtat i consolidació dels projectes deixa un bagatge i un llegat que construeix i la llavor del que es pot arribar a construir”, ha afirmat Ana López. La regidora ha felicitat el Banc del Temps per la seva perseverança i ha explicat que l’entitat promou una xarxa de relacions solidàries que és un espai de trobada i de relació més enllà dels serveis puntuals que s’intercanvien. “És també un intercanvi de lligams d’afecte, de relacions i bon veïnatge”, ha assegurat.

Per acabar, la regidora ha explicat que la regidoria de Participació Ciutadana dóna suport al foment associatiu i acompanyament dels projectes col·lectius de les entitats perquè es “la millor manera de facilitar una ciutadania activa, mobilitzada, emprenedora i implicada en la ciutat i els assumptes d’interès comunitari.

Per al seva banda, la secretària del Banc del Temps, Montse Mañé, ha explicat que aquestes xerrades obertes també són una manera de conèixer el Banc del Temps i les seves activitats.

Finalment, Jordi Branchat ha afirmat que la filosofia no és dogmàtica sinó discutible i que per això enguany la intenció és que les sessions siguin més participatives. El ponent s’ha basat en el llibre “Una petita història de la filosofia” del filòsof anglès Nigel Warburton per seleccionar els sis temes de les xerrades i convidar als assistents a reflexionar.

Programa del cicle:

19 de gener (19 hores): Maquiavel. La Guineu i el Lleó

16 de febrer (19 hores): Descartes. I si estàs somniant?

16 de març (19 hores): Charles Darwin. Disseny poc intel·ligent

20 d’abril (19:30 hores): Bertrand Russell. És calb l’actual rei de França?

18 de maig (19:30 hores): Hanna Arendt. L’home que no feia preguntes.

15 de juny (19:30 hores): H. Alan Turing i John Searle. Poden pensar els ordinadors?

 

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La URV i l’ICIQ porten el cicle “La ciència de la xocolata” a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus

Notícia següent

L’exposició d’art tecnològic de BEEP Ticnova incorpora una peça del britànic Anthony McGall

Notícies relacionades