Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

L’Ajuntament de Cambrils aposta per la formació amb una oferta de més de 50 cursos i tallers

Avatar photo

El període de matriculació s’iniciarà el proper divendres 1 de setembre

L’Ajuntament de Cambrils ha programat més de 50 activitats formatives pel curs 2017-2018 amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral, actualitzar coneixements o adquirir habilitats per cobrir necessitats derivades dels nous reptes professionals o de creixement personal. Aquesta àmplia oferta formativa és fruit de la suma d’esforços de diferents Departaments de l’Ajuntament, principalment els d’Ensenyament i Polítiques Actives Ocupació, Cultura i Joventut.

Totes les activitats programades pel curs 2017-2018 estan recollides i ordenades a la tretzena edició de la Guia Formativa, que edita l’Ajuntament per facilitar a la ciutadania la recerca dels cursos i tallers que més s’adeqüin a les seves necessitats i preferències. En aquest sentit, per fer la recerca més àgil, la publicació incorpora un índex a les primeres pàgines i un calendari al final. La guia s’ha difós amb una tirada de 5.000 exemplars que s’han repartit pels diferents edificis municipals i també es pot consultar online des d’aquest enllaç.

El període de matriculació s’obre el proper dia 1 de setembre. En la majoria de cursos es pot realitzar per internet a través del portal d’inscripcions a cursos i tallers. En el cas dels cursos de nivells superiors la matriculació és presencial perquè requereixen superar un test de nivell per poder-hi accedir.

Les activitats programades tenen preus assequibles i en alguns casos estan subvencionats, amb la voluntat de facilitar l’accés al coneixement i al desenvolupament, tant a nivell professional, com cultural i personal. Cal tenir en compte que no és un oferta tancada, ja que al llarg de l’any es van incorporant noves propostes.

 

Activitats formatives professionalitzadores
En l’apartat d’activitats formatives professionalitzadores, es mantenen els cursos consolidats d’idiomes d’anglès conversa (anglès conversa I i anglès II conversa) i els de preparació als exàmens oficials d’anglès de la Universitat de Cambridge com ara Anglès preparació al KET i Anglès preparació al PET i FIRST. També s’han programat diferents cursos específics d’idiomes pel sector turístic com ara Alemany, Francès i Anglès, així com un curs de Xinès de nivell inicial. Aquesta oferta es complementa amb un curs de Business English (anglès de negocis) i un d’Anglès per a l’entrevista laboral, CV i dinàmiques de selecció de personal.

La guia també inclou la programació de cursos organitzats pel Servei Local de Català per aquells que volen aprendre o consolidar els seus coneixements de Llengua Catalana.

En l’àmbit d’administració i oficines, es durà a terme un curs per aprendre a fer de Secretari/ària de direcció en l’àmbit de l’assistència personalitzada al directiu que inclourà teoria i pràctica informàtica. Un curs de Facturació informatitzada amb el programa gratuït de gestió comercial Factusol, i un altre curs de Comptabilitat avançada per aquelles persones que ja tinguin coneixements bàsics de comptabilitat i vulguin ampliar-los.

Pel que fa a les TIC, per fomentar l’ús de les noves tecnologies i apropar-les a tothom, s’han programat cursos d’Office 365 bàsic i avançat, per tal de proporcionar les habilitats bàsiques i avançades per a treballar amb aquest nova versió del programa informàtic. Altres cursos seran el de Creació de webs amb WordPress per dissenyar pàgines web amb aquesta eina i Community Manager per aprendre a gestionar les principals xarxes socials i conèixer les claus per al manteniment de comunitats virtuals amb un finalitat estratègica.

A més, a la Biblioteca Municipal s’hi portarà a terme el programa formatiu Tastets TIC adreçat a les persones que es vulguin introduir a les noves tecnologies i conèixer el seu funcionament bàsic.

En l’àmbit dels serveis a la comunitat a la persona i l’empresa, es realitzarà una nova edició del curs de Monitor/a de menjadors escolars, molt demandat pels usuaris, que a banda de la teoria compta amb pràctiques en escoles de Cambrils. A més, s’ha programat un curs de Monitor/a de ludoteca per adquirir els recursos per gestionar el fons lúdic i conèixer la normativa legal de les ludoteques i les funcions del ludotecari; un curs de coordinador d’activitats de lleure, un monogràfic sobre respectar els processos dels infants, un d’iniciació al PNL, mecànica bàsica de bicicletes, i un curs de Personal shopper enfocat a assessorar al client perquè trobi looks que s’adaptin a la serva imatge i planifiqui les seves compres. També es durà a terme un curs d’Ensinistrador caní bàsic destinat a futurs professionals i propietaris que vulguin conèixer com educar al gos per millorar la convivència amb l’amo i d’altres animals.

Atesa la gran acollida rebuda en els darrers programes, es torna a oferir dintre de l’àmbit de comerç el curs de Creació d’una botiga de comerç electrònic que permet aprendre a crear i gestionar una botiga per vendre productes per Internet. En aquest mateix àmbit també s’ha plantejat un curs de Aparadorisme i disseny d’espais per a professionals i persones interessades a realitzar decoració d’aparadors i disseny visual per tal d’impulsar les vendes. Complementant els anteriors es farà el curs d’Atenció al client.

Pel que fa als cursos de seguretat i salut laboral, es mantenen els dos cursos de Manipuladors d’aliments per obtenir el certificat oficial de manipulador. Es duran a terme dos cursos de desenvolupament personal, el de Productivitat personal que inclou dos mòduls, un de Gestió de temps i un altre de Comunicació efectiva, i un de Gestió de l’estrès i relaxació.

Creixement personal i creació artística
A la Guia hi ha altres propostes per al cos i la ment destinades a la persona i al seu creixement. En aquest apartat es manté l’oferta de salut i creixement personal amb els cursos de Ioga i Pilates, s’incorpora el taller de Tai-txi txuan i es torna a programar un curs de gestió emocional i el taller de nutrició Aprima’t gaudint del menjar, amb l’objectiu que la gent millori els seus hàbits d’una manera integral.

En l’àmbit de la Creació Artística es manté l’oferta dirigida als adults amb un Taller de pintura i dibuix, i es reformula el Curs complet de Fotografia digital, que inclou dos nivells i que aprofundeix més en els diferents apartats que l’integren. També com a novetat s’ha programat un curs d’Iniciació al còmic.

A l’Ateneu Juvenil també s’hi oferirà el curs gratuït Akademia, educació emocional per a joves de 18 a 22 anys. La seva finalitat és acompanyar nois/es sensibles i curiosos perquè aprenguin a ser feliços i descobreixin qui veritablement són, trobant el sentit que volen donar-li a les seves vides.

Altres programes formatius
A la Guia també es pot trobar la informació relativa a d’altres programes formatius que organitza el Departament d’Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació com el Centre Municipal de Formació d’Adults “Rosa dels Vents” i el Pla de Transició al Treball (PTT).

A més, els joves de 14 a 30 anys gaudiran d’una selecció de cursos subvencionats entre el 50 i 80% en el marc del programa Carretera i Manta.

Aula Mentor
Des d’Aula Mentor Cambrils se segueix oferint un seguit de cursos a distància a través d’un sistema de formació còmode, flexible i de qualitat, dirigit a les persones adultes, que desitgin ampliar les seves competències personals i professionals.

La matrícula és oberta permanentment (excepte a l’agost) i no hi ha límit de places, per això és una bona alternativa que complementa i/o amplia l’oferta presencial de cursos de l’Ajuntament de Cambrils.

L’oferta actual es composa de més de 165 cursos, seleccionats amb la intenció de donar cobertura a les necessitats formatives més demandades avui en dia, i que s’agrupen en diverses categories com ara els idiomes (8 nivells d’anglès ), la informàtica ( amb cursos dins les famílies Ofimàtica, Internet, Programació, Disseny Web i Disseny i d’Autoedició), l’emprenedoria ( com ara els cursos ‘Creació d’una PYME’, ‘Comptabilitat’, ‘Màrketing on-line’… ), les instal·lacions, l’educació, la salut, l’energia, l’ecologia, els mitjans audiovisuals, la cultura i formació en general, així com cursos de caràcter professional de les famílies professionals d’Hoteleria i turisme, Administració i Gestió, Comerç i Màrqueting, entre altres.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els Marsupialis seran els protagonistes del proper concert de Música a la Vila del Vendrell

Notícia següent

Els mossos traslladen a Barcelona el terrorista que va sobreviure a l’explosió d’Alcanar

Notícies relacionades