Mireia Vancells, Jesús M. Tibau i José Beut guanyen els Premis Vila de Cambrils

Avatar photo

Les convocatòries de narrativa i poesia, que el 2012 es van transformar en biennals, recuperen enguany la periodicitat anual

Mireia Vancells ha estat la guanyadora del 7è Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall amb l’obra “Aritmètica del Crim”. L’escriptora nascuda a Terrassa i resident a Premià de Mar, que ja va aconseguir el guardó l’any 2013, va recollir ahir el guardó a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cambrils.

També ahir es van lliurar el 6è Premi de Poesia Vila de Cambrils. El primer premi se’l va endur Jesús Maria Tibau per l’obra “Olor de Capvespre”. I el segon va anar a parar a mans de Lluís Font Olivé pel poema “Cavalls cap a la fosca”.

Finalment, el 27è Premi de fotografia, organitzat per l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils, va repartir el premi al millor autor del saló i quatre reconeixements en les diferents categories. El fotògraf valencià José Beut Duato va obtenir la millor puntuació en les quatre modalitats i va ser guardonat amb el premi d’honor dotat amb 1.000 euros i una medalla.

En la secció lliure en monocrom, el jurat va concedir la medalla daurada a Javier Ortiz Moreno per “Geometria Elíptica” i un esment a Josep Maria Molist i Vilanova per “Llacs i caiacs”. En la secció en color, Javier Ortiz Moreno també va rebre un esment per “Escalera Blanca”. I en la secció retrat el guanyador va ser Bernardo Badenas.

Durant l’acte, el Trio de corda de l’Escola Municipal de Música de Cambrils, format per les alumnes Ariadna Albesa (violí), Mertixell Porta (viola) i Júlia Olivé (violoncel) va interpretar diverses peces musicals.

Després del lliurament de guardons, es va inaugurar l’exposició del 27è Premi de Fotografia Vila de Cambrils, amb l’acompanyament musical de Duo Brox i un aperitiu gentilesa de Vermut Miró. La mostra es podrà visitar a la Sala Àgora de l’Ajuntament fins al 27 de gener de 2018.

L’edició dels Premis Vila de Cambrils 2017 és especial perquè per una banda s’ha recuperat la periodicitat anual de les convocatòries de narrativa i poesia, que el 2012 es van transformar en biennals temporalment a conseqüència de la crisi econòmica, i per l’altra l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils ha tornat a convocar el Premi de Fotografia Vila de Cambrils, que no es convocava des del 2013.

Premi de Narrativa

El premi de narrativa està dotat amb 3.000 euros i la publicació de l’obra per part de Cossetània.

La guanyadora ha estat Mireia Vancells (1964), que va néixer a Terrassa i, des de 1996, viu a Premià de Mar. Vancells es va llicenciar en Filologia Anglo-Germànica per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1989. El seu coneixement de llengües estrangeres la va conduir aleshores a desenvolupar la seva tasca professional en l’àmbit de l’exportació en el si de diverses empreses industrials, feina que du a terme encara actualment. Des de l’any 2008, moment en què va escriure la seva primera novel·la, combina aquesta activitat laboral en un departament internacional amb l’escriptura, a la qual dedica gran part del seu temps lliure. Cal destacar que la seva relació amb el mar és intensa, ja que va ser regatista durant uns anys i quan arriba l’estiu sovint s’embarca per fer viatges a vela.

Les seves novel·les publicades són «El secret de la germandat» (Bubok, 2009); «Negra memòria» (Cossetània, 2013), guanyadora del 4t Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall l’any 2012; «La carpeta de Vílnius» (Bubok, 2015), i «L’home de Déu» (Cossetània, 2017), guanyadora del XXXIV Premi de Narrativa Ribera d’Ebre l’any 2016.

Premi de Poesia

El primer premi de Poesia està dotat amb 500 euros i el segon amb 200 euros.

El guanyador ha estat Jesús Maria Tibau Tarragó, natural de Cornudella de Montsant i tortosí per amor. Tot i que s’ha especialitzat en relats breus i molt breus, Tibau ha publicat també poemaris, dietaris i una novel·la, en un total de 13 llibres en solitari i uns 25 de col•lectius. Ha obtingut una quinzena de premis en narrativa, poesia i novel·la, així com per la seva trajectòria d’activista cultural, com ara el Mèrit de les lletres ebrenques. Condueix el programa de televisió “Tens un racó dalt del món”, un anagrama del nom del seu poble que també dóna nom al seu primer llibre i al seu bloc. Coordina el Club de lectura de la Biblioteca de Tortosa, d’on és escriptor de capçalera i organitza, entre altres, les Jornades literàries de Cornudella de Montsant. El seu lema és que algun dia vol viure del “cuento“.

El segon premi ha estat per Lluís Font i Olivé, que va néixer de Torrelavit (Barcelona). És enginyer industrial de professió i també amb el Grau en Administració i Direcció d’Empreses. En l’actualitat treballa en l’àmbit del control de gestió en una empresa del món de la salut. És aficionat als esports, a la música i a la literatura, entre d’altres.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Creu Roja, escollida com a beneficiària de la Fundació PortAventura

Notícia següent

La Confraria de Pescadors cedeix el fons documental a l’Arxiu de Cambrils

Notícies relacionades