La Policia Local de Vilafranca posa 3.900 denúncies per incomplir les mesures anticovid al 2020

Gairebé el 40% de sancions van ser per saltar-se el confinament domiciliari

Policia local de VilafrancaImatge pròpia

La Policia Local de Vilafranca del Penedès va posar 3.900 denúncies per incompliment de les restriccions sanitàries durant el 2020. Ho recull la memòria presentada pel cos aquest dimarts, on es constata que el 38% de casos van ser per incomplir el confinament domiciliari. En concret, van haver 1.481 denúncies, amb 14 veïns reincidents.

Pel que fa a l’incompliment dels confinaments municipal, comarcal i nocturn, es van interposar 1.329 denúncies. En paral·lel, els agents van sancionar 1.012 persones que no portaven mascareta o la duien mal posada. Indirectament vinculat amb la pandèmia, l’any passat va haver un descens generalitzat de les actuacions: van caure un 32% les incidències en seguretat ciutadana i un 19% els accidents de trànsit.

En l’Àrea de Policia Judicial, va baixar un 11 la instrucció de diligències i un 23% el nombre de denúncies recollides a la comissaria de la Policia Local. Pel que fa a l’Àrea de Trànsit, a banda de caure l’accidentalitat, van descendir un 22% les mesures cautelars sobre vehicles i un 22,4% les denúncies de trànsit. Les infraccions de circulació més habituals també van caure, un 38,47%.

Per últim, respecte l’Àrea de Proximitat -engloba tot allò referent al civisme- va constatar un descens del 25% de les denúncies però van créixer un 12% les queixes vinculades a la convivencia veïnal.