Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

La Fira del Gall celebra la 356a edició apostant pel format virtual

Avatar photo

El cuiner Carles Gaig, amb una estrella Michelin, serà l'ambaixador de la Fira d'enguany

La Fira del Gall torna a Vilafranca aquest desembre, però enguany ho fa en formats diversos, amb l’objectiu d’adaptar-se al nou escenari global. Tot i els canvis, la proposta mantindrà l’essència que l’ha fet popular, i que l’ha consolidat com el millor escenari per conèixer i degustar el Gall del Penedès.

La Fira del Gall Virtual, que enguany arriba a la 356a edició, es concentrarà en una plataforma telemàtica que mantindrà els 3 grans eixos que la distingeixen: el Gall del Penedès amb IGP, la gastronomia d’alta qualitat i els vins de la DO Penedès. A més, durant el cap de setmana del 19 i 20 de desembre, s’instal·larà a la plaça Jaume I un petit mercat gastronòmic que tindrà l’aforament limitat, per poder garantir les mesures sanitàries requerides i adaptar-se a la nova normalitat.

Al mercat es podran comprar exemplars sacrificats de Gall del Penedès amb IGP i plats d’aviram cuinats. També hi haurà una gran selecció de vins amb DO Penedès, tot per maridar-ho a casa. A les persones que comprin gall, se’ls regalarà una bossa isotèrmica per portar-lo a casa amb garanties, i un receptari amb plats elaborats amb Gall del Penedès.

En l’acte de presentació de les novetats de l’edició 2020, la regidora de Turisme Dolors Rius ha explicat que la Fira del Gall Virtual és una bona eina “per anar preparant Nadal per les nostres famílies”, i ha assegurat el mercat intentarà aportar el seu granet de sorra perquè “les festes siguin tan normals com sigui possible”. Rius també ha destacat l’esforç que han fet els participants a la mostra per adaptar-se a les circumstàncies actuals.

Pere Regull, alcalde de Vilafranca, ha remarcat les oportunitats que s’han obert amb la Fira del Gall Virtual, i s’ha mostrat convençut que molts dels canvis que s’han introduït enguany “es mantindran en el futur”. L’alcalde també ha destacat la importància de comptar amb un producte autòcton com el Gall del Penedès amb IGP, i ha remarcat que aquest 2020 “és un bon any per aprofundir en el coneixement del producte”.

L’acte també ha comptat amb la presència de la directora de la Fira del Gall, Pilar Yagüe; un representant dels restauradors, Oriol Llavina, i el president de l’Associació de Criadors de la Raça de Gallines Penedesenca, Rafael Moliner.

La Fira del Gall Virtual. A cop de click

El web de la Fira del Gall concentrarà enguany l’essència de la mostra centenària. A través d’aquest portal -que ja està en marxa- el visitant podrà conèixer els elements que han convertit aquesta activitat en un referent a Catalunya: el Gall del Penedès amb IGP, la gastronomia d’alta qualitat i els vins de la DO Penedès. El portal també permetrà als usuaris reservar els productes que s’oferiran al mercat de gastronomia de proximitat que proposa la Fira del Gall d’enguany. Una de les novetats de la Fira d’enguany és que diferents establiments de Vilafranca del Penedès se sumen a la proposta, venent Gall del Penedès amb IGP. Hi participen una quinzena de comerços.

Activitats complementàries

La Fira del Gall Virtual també comptarà amb diferents activitats complementàries com el Mercat d’artesania, productes naturals, brocanteria i pintura, i sessións de tast a càrrec de la DO Penedès i dels Tastavins Penedès. A més, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya ha organitzat el joc Al Nadal, marida el Gall del Penedès, en què proposa als usuaris que es converteixin en sumillers per un dia, i maridin el Gall amb els vins que proposen.
Els restaurants de la ciutat inclouran plats elaborats amb Gall del Penedès amb IG a les seves cartes.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de Barcelona obre la licitació per construir la nova biblioteca de Sarrià

Notícia següent

Salut preveu un increment d’ingressos al Nadal i una tercera onada al gener

Notícies relacionades