Exposició de la fotògrafa vilafranquina Roser Blanch al claustre de Sant Francesc

Es pot visitar la exposició de dilluns a divendres, de 17 a 20h i dissabtes i diumenges d’11 a 14h

La programació del cicle Paraules als Claustres continua la setmana vinent amb l’exposició “Un vestit. Un passi fotogràfic per un sol espectador”, de  la fotògrafa vilafranquina Roser BlanchDijous 8 de juliol, a les 19h, tindrà lloc al claustre de Sant Francesc l’acte inaugural de la proposta fotogràfica, que es podrà visitar fins a l’1 d’agost.

Es tracta d’una proposta que al mateix temps és un autoretrat en un provador. De fet, la Sala Fosca del Claustre es convertirà en aquest provador on cada espectador es trobarà sol contemplant la projecció de l’artista emprovant-se vestits i mirant-se a través dels miralls que es miren entre ells. Llums, teles, patrons serveixen a l’artista per cercar alguna cosa diferent de la seva pròpia imatge. Un diàleg íntim entre les fotografies i l’espectador.

L’artista

Roser Blanch, Vilafranca del Penedès, 1981. S’interessa per la fotografia mentre estudia art dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona (2002-2005), i en paral·lel a la seva carrera com a membre de la companyia Flyhard treballa com assistent del fotògraf Vicenç Giménez, de El País Dominical; realitza un curs de fotografia documental amb Txema Salvans i acaba estudiant el curs de fotografia d’autor a l’escola IDEP de Barcelona l’any 2011/12 sota la direcció de Manuel Úbeda. Ha  format part del Photobook Club Barcelona durant els anys 2015 al 2018 organitzant xerrades i trobades entorn al fotollibre.  A banda de realitzar treballs personals com els del metro de Barcelona titulat “Avui pot ser un gran dia”-maqueta finalista al premi Dummy Docfield Barcelona 2017-, “Manifestant 19J” sobre les manifestacions realitzades a Barcelona durant el moviment del 15M-maqueta seleccionada per la Biennal d’arts plàstiques Penedès- Garraf 2017), també treballa en l’entorn del món del teatre realitzant les fotografies d’espectacle per companyies com La Ruta 40, el Festival EVA, entre d’altres i ha destacat amb La Perla 29/Biblioteca de Catalunya, de la que va publicar un fotollibre sobre el procés de creació i assaig de l’obra de teatre “Boscos” de Wajdi Mouawad i que es pot trobar a la mateixa Biblioteca de Catalunya. També fa retrats d’estudi per a actors i actrius i tota la cartelleria de la Sala Flyhard, de la qual n’és fundadora i del 2010 al 2019 en va ser directora artística juntament amb Sergio Matamala i Clara Cols, i actualment en porta la imatge. Té l’estudi a Vilafranca del Penedès.

Horaris de visita

Els horaris de visita d’aquest projecte són: de dilluns a divendres, de 17 a 20h; dissabtes i diumenges d’11 a 14h.