Vaga indefinida de la recollida d’escombreries a municipis del Penedès i Garraf

Els treballadors del servei de recollida d’escombraries gestionat per la Mancomunitat Penedès-Garraf començarà una vaga indefinida el proper dilluns 11 d’abril a les 5h. La plantilla exigeix a FCC, empresa concessionària del servei, que inclogui millores salarials al nou conveni que estan negociant per als propers anys.

Entre altres, els 85 treballadors reclamen una actualització de sous anualment en base a l’IPC. Davant la falta d’entesa, però, han anunciat una aturada del servei ‘sine die’ als 23 municipis on presenten el servei. La vaga afecta poblacions amb recollida diària, com Vilafranca del Penedès i Sant Pere de Ribes, mentre a altres com Canyelles, Subirats o Sant Martí Sarroca la retirada de residus es fa a dies alterns.

A l’Alt Penedès, la vaga afecta gairebé tots els municipis: Avinyonet, Castellet i la Gornal, el Pla, Font-rubí, la Granada, les Cabanyes, Olesa de Bonesvalls, Pacs, Pontons, Puigdàlber, Sant Cugat Sesgarrigues, Santa Margarida i els Monjos, Torrelles de Foix i Vilobí. En el cas del Garraf, l’aturada repercuteix també a Cubelles i Olivella.