Sant Sadurní haurà de fer toc de queda

És un dels 158 municipis catalans de més de 5.000 habitants amb una incidència alta de casos positius COVID-14

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va anunciar aquest dimecres que el Govern ha decretat el confinament nocturn, de la una de la matinada fins a les sis del matí, per a aquells municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos diagnosticats per cada 100.000 habitants. Aquesta mesura s’ha adoptat davant la situació “extremadament fràgil” a causa de l’evolució de la pandèmia i afectarà un total de 158 municipis.

Sant Sadurní, amb una incidència superior als 600 casos per cada 100.000 habitants en els darrers 7 dies serà una de les localitats on s’aplicarà la mesura, una vegada entri en vigor.

La darrera resolució del Departament de Salut de la Generalitat, publicada aquest dijous al DOGC, prorroga i estableix noves limitacions i restriccions per contenir el brot de l’epidèmia registrat en els darrers dies

  • Es limita a 10 persones les reunions, tant en trobades familiars com de caràcter social, amb excepció que es tracti de convivents.
  • També es fixa l’horari màxim de tancament de totes les activitats a les 00:30 hores, amb excepció d’aquelles essencials.Se suprimeix la possibilitat de consum d’aliments i begudes en grup en espais públics habilitats (àrees de lleure, de descans, pícnics i similars). A nivell de recomanacions dirigides a l’Administració competent es recomana la limitació de l’accés a espais públics on es puguin produir concentracions de persones, entre les 0.30 hores i les 6 hores (parcs, platges, i altres espais similars).

Totes aquestes mesures es prolongaran, com a mínim, fins al 23 de juliol.