Presenten el Calendari Solidari del Vendrell a favor de la Lliga Contra el Càncer

El calendari vol fer un homenatge a les persones, professionals i entitats del municipi que han estat a primera línia de foc en la lluita contra la covid-19

El Saló de Plens de l’Ajuntament del Vendrell ha estat l’escenari aquest dimecres 9 de desembre de la presentació del ‘Calendari Solidari a favor de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre’, una iniciativa impulsada per les empreses vendrellenques Cerrato Immobiliària i L’Arc Serveis Assistencials SL, que ha comptat amb la col·laboració desinteressada de diverses persones i entitats. El calendari ha estat dissenyat per Mònica Reverté de Cala Gràfica.

La idea de fer el calendari va sorgir com a conseqüència de la impossibilitat de celebrar la primera Caminada nocturna solidària del Vendrell contra el càncer, que es va suspendre dos cops a causa de la pandèmia. Per aquesta raó, les promotores de la iniciativa van considerar que amb el calendari es podrien recaptar fons per a la investigació i la lluita contra el càncer. La delegada de la Lliga Contra el Càncer al Vendrell, Ros Ensenyat, s’ha mostrat “aclaparada i molt agraïda” davant la implicació de la gent en aquesta iniciativa solidària.

El calendari ha estat creat per vendrellenques i facturat al municipi. Alhora, vol ser un reconeixement en homenatge a totes les persones i entitats de diversos sectors que durant la primera onada de la covid-19 van estar a primera línia de foc donant ajuda, suport i servei a diverses persones. La gerent de L’Arc Serveis, Jerusalem Torra, ha volgut posar l’accent en alguns d’aquests sectors “ocultats com és el cas del sector de l’ajuda a domicili, quan a la pràctica ha actuat com un mur de contenció per evitar hospitalitzacions de gent gran o de persones amb dependència”.També hi són representats altres serveis com el de la neteja i tot el personal de les residències.

Al calendari també s’hi recull sectors i professionals que han procurat fer-nos la vida més fàcil durant la pandèmia com les farmàcies, els venedors/es del Mercat Municipal, els transportistes o els caixers/es dels establiments d’alimentació. També hi apareixen persones voluntàries que, de forma solidària, han aportat el seu granet de sorra, o bé personal de Protecció Civil, Policia Local i, de manera especial, el nostre personal sanitari i, en general, a tots aquells i aquelles que van treballar fent front a la duresa d’una pandèmia desconeguda.

La gerent de Cerrato Immobiliària, Gracia Cerrato, també ha volgut agrair la col·laboració de les regidories i membres de l’Ajuntament del Vendrell que han donat suport a aquest projecte aportant fotografies o fent gestions per fer-lo possible. A l’acte de presentació del calendari també hi han assistit la regidora de Salut, Serveis Socials i Gent Gran, Montserrat Martín, i la segona tinent d’alcalde i regidora de Policia Local, Protecció Civil i Convivència Animal i Fires i Mercats, M.Luz Ramírez.

Els diners recollits amb la venda del calendari es convertiran en donatius a favor de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre. Les persones que vulguin adquirir un calendari poden adreçar-se a: Cerrato Immobiliària (av. Jaume Carner, 40) o L’Arc Serveis Assistencials SL (carrer Dr. Oliver, 4, el Vendrell).