La Diputació invertirà 60.000 euros per adaptar els guarda-raïls de la TV-2126 per a motoristes

Es compromet a posar un faldó a la part inferior de les tanques que representin perill per als conductors de vehicles de dues rodes

La Diputació de Tarragona posarà remei als guarda-raïls “assassins” de la carreera TV-2126, que enllaça Calafell amb Bellvei. Hi farà una actuació pressupostada en 60.000 euros, que realitzarà durant el proper trimestre, i que garantirà la seguretat dels usuaris de la via que circulen en motocicleta.

La Diputació posarà un faldó a la part inferior de les tanques que representin perill. Però a més farà dues actuacions per reduir la velocitat en aquesta via. D’una banda, baixarà la velocitat màxima de 100 a 90 quilòmetres per hora, i també la reduirà a les cruïlles. De l’altra, pintarà uns carrils més estrets perquè tots els conductors afluixin l’accelerador.

Els responsables de la Diputació han explicat, en una visita sobre el terreny a la TV-2126, que aquesta carretera es va construir no fa gaires anys amb la normativa de seguretat vigent en aquell moment, i continua complint l’actual. No obstant això, han decidit millorar-ho en la conflictiva qüestió dels suports dels guarda-raïls i, a més, introduir-hi mesures complementàries de seguretat, com la reducció de la velocitat, per minvar el risc d’accidents.

Aquestes accions arriben per la mobilització social i institucional causada per la mort del jove calafellenc Ivan Navas, el passat 24 de juliol: va perdre la vida en impactar contra els suports d’una tanca, que van actuar com una guillotina.