La Diputació instal·la noves proteccions als guarda-raïls de la TV-2126

Els faldons evitaran impactes contra els suports verticals de les tanques

La Diputació de Tarragona ha instal·lat proteccions als guarda-raïls de la TV-2126, la carretera que uneix Calafell i Bellvei. Els faldons evitaran impactes contra els suports verticals de les tanques, que causen ferides gravíssimes, fins i tot la mort, als motociclistes. A més, estan dissenyats per amortir el cop i evitar que el cos del motociclista surti rebotat de nou cap a la calçada, on pot ser atropellat per un altre vehicle.

La instal·lació d’aquestes proteccions forma part d’un paquet de mesures, valorat en 60.000 euros, que la Diputació realitza a aquesta carretera, també anomenada de la Cobertera, de la qual és titular. A més dels faldons protectors, la Diputació farà un seguit d’accions per reduir la velocitat. D’una banda, baixarà la velocitat màxima de 100 a 90 quilòmetres per hora, i també la reduirà a les cruïlles. De l’altra, pintarà uns carrils més estrets perquè tots els conductors aixequin el peu de l’accelerador.

Els responsables de la Diputació han recordat que la TV-2126 es va remodelar no fa gaires anys amb la normativa de seguretat vigent en aquell moment, i continua complint l’actual. No obstant això, han decidit millorar-ho en la conflictiva qüestió dels suports dels guarda-raïls i, a més, introduir-hi mesures complementàries de seguretat, com la reducció de la velocitat, per minvar el risc d’accidents.