Calafell ampliarà la renovació de l’enllumenat públic

Bellamar, Calafell Residencial i el sector est de la Platja, seran els barris on se centrarà aquesta nova actuació

A Bellamar la renovació serà integral, ja que l'enllumenat actual està del tot obsolet. (Aj. de Calafell)

L’Ajuntament de Calafell ampliarà la renovació de l’enllumenat públic amb 1.200 fanals led més. Amb el pressupost municipal recentment aprovat es farà una ampliació de contracte de l’enllumenat, per un import aproximat d’1,5 milions d’euros, que repercutirà principalment en tres nuclis i urbanitzacions del municipi.

Bellamar, part de Calafell Residencial i el sector est del nucli de la Platja, seran els destinataris principals d’aquesta posada al dia de l’enllumenat. A Bellamar la renovació serà integral: no és canviaran tan sols els punts de llum, sinó els bàculs i tots els cablejats, atés que la instal·lació actual no pot ser és obsoleta. A Calafell Residencial es completarà la renovació que ja es va realitzar abans de l’estiu en alguns dels seus carrers.

En el cas del sector est de la Platja, entre el carrer Àngel Guimerà i l’Estany, també hi haurà una intervenció de renovació total. El barri té un dels enllumenats més antiquats de tot el municipi, raó per la qual pateix freqüents avaries, moltes les quals no tenen solució perquè la seva tecnologia està prohibida actualment i no hi ha recanvis.

La nova il·luminació usarà la tecnologia led, que representa un estalvi econòmic importantíssim i evita la contaminació lumínica, a més de substituir tecnologies obsoletes i contaminants. En particular, amb aquests 1.200 nous punts de llum a Calafell ja no quedarà cap fanal que usi bombetes de vapor de mercuri, actualment prohibides.