El Consell Comarcal proposa unificar la senyalització per dinamitzar el turisme

La proposta inclou senyalització comuna a la sortida i entrada dels nuclis, cartells informatius al centre de les poblacions a més d'un raïm com a icona comuna als 14 municipis del Baix Penedès

L’àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Penedès ha proposat als diversos ajuntaments de la comarca un seguit de projectes per continuar dinamitzant el territori, vinculats al Consorci Costa Daurada i Enoturisme Penedès. Un d’ells consisteix en introduir una senyalització comuna als 14 municipis baixpenedesencs, de tal manera que a l’entrada i sortida de les poblacions els visitants hi puguessin trobar una imatge unificada entre ells, i seguint la línia del conjunt del Penedès (amb la icona del raïm com a producte més propi de la zona). El projecte també inclou un cartell informatiu en un punt cèntric del municipi, en què el visitant es pugui ubicar en el conjunt del Penedès, i inclogui informació enoturística del propi municipi. La iniciativa també té previst una segona fase on s’aplicaria a nivell privat (senyalització de cases rurals, cellers….), a petició dels propis empresaris.

L’altre projecte, presentats aquest dimecres als regidors i tècnics de turisme de la comarca, consisteix en adherir-se a la xarxa de pàrquings d’autocaravanes, i buscar un emplaçament al municipi per poder estacionar aquest tipus de vehicle turístic. Segons el conseller comarcal de Turisme, Jaume Casañas, ‘aquest és un servei que els autocaravanistes busquen a l’hora de viatjar I escollir una destinació on passar uns dies’.

Casañas també aposta per aquests projectes coordinats amb la marca Costa Daurada i Enoturisme Penedès ‘com a manera d’homogeneïtzar la imatge del Baix Penedès, tant a nivell visual com informatiu, i contribuir a reforçar el turisme comarcal’.