Surt en llibertat un dels empresonats per la mort d’una dona a la Bisbal del Penedès l’estiu del 2017

El jutge amplia la investigació després de constatar inconcreció en l’hora dels fets

Pla general de la casa de la Bisbal del Penedès on els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'una dona. (ACN)
L’Audiència de Tarragona ha deixat en llibertat sota fiança de 10.000 euros un dels dos empresonats per la mort d’una dona de 63 anys a la Bisbal del Penedès l’estiu del 2017. El tribunal provincial ho ha decidit després que el jutge instructor del Vendrell hagi ampliat una investigació que donava pràcticament per tancada. Segons ha avançat el ‘Diari de Tarragona’, el metge forense ha assegurat que la mort de la dona se situa en una franja horària molt àmplia, entre les 19 h i les 23 h, de manera que ella podria haver tingut contacte amb més gent. A part del veí de Perafort, també estan investigats la filla i el gendre de la víctima –ell en presó preventiva-. Tots tres estan acusats de robatori amb violència i d’homicidi.
Els fets es remunten al 4 de juliol de 2017, quan els Mossos van rebre l’avís d’una dona que havia arribat a casa la seva mare junt amb el seu marit i a l’interior de l’habitatge havia localitzat la dona sense vida. Si bé el cadàver no presentava símptomes de violència, el resultat de l’autòpsia va concloure que la mare havia mort per asfíxia.

Els mossos van determinar que l’autor material de l’homicidi hauria estat un veí de Perafort amic del gendre de la víctima. L’home hauria actuat amb la seva complicitat per aconseguir una important quantitat de diners que hi havia a la casa. A tots dos els van detenir i empresonar preventivament el febrer de l’any passat, alhora que el jutge va senyalar també la filla de la víctima com a investigada perquè aquesta tenia 14.000 euros a la seva bossa la nit dels fets.

Fins ara el jutge ha focalitzat la investigació en el veí de Perafort i el gendre de la víctima, perquè l’home va declarar a la policia que ell havia adormit la dona. Segons el seu relat, la intenció era que la filla i el gendre robessin els diners. Aquesta declaració, però, no la va ratificar en seu judicial.

Amb la investigació gairebé tancada, ara la declaració del forense ha dut el jutge a obrir altres hipòtesi i a demanar més proves. Segons fonts judicials, aquest testimoni va garantir que la dona va morir asfixiada amb la implicació necessària de dues persones, ja que una l’hauria estrangulat mentre una altra li tapava el nas. També va dir que no es podia concretar l’hora de la mort, la qual va situar en una franja àmplia, entre les 19 h i les 23 h.

El veí de Perafort estava senyalat com a principal sospitós fins ara perquè el rastre del seu telèfon mòbil el situava a la Bisbal del Penedès al voltant de les 21 h. Amb la inconcreció de l’hora de la mort, però, el jutge sospita que podria haver altres persones implicades en l’estrangulament. Per això ha demanat informació detallada dels comptes bancaris de la víctima i els familiars, informació relacionada amb els beneficiaris del seu testament i un anàlisi dels telèfons mòbils de l’entorn de la dona morta.

Tot i que el magistrat que dirigeix la investigació ha denegat la llibertat del principal acusat, l’Audiència de Tarragona sí que ha acceptat l’excarceració perquè considera que l’empresonament no és proporcional. L’home va sortir en llibertat ara fa just una setmana després de pagar 10.000 euros i entregar el passaport.