La Policia de l´Arboç reanima amb el DEA un conductor en parada cardiorespiratòria

La ràpida actuació dels agents ha estat fonamental. Els fets van succeir ahir dimecres a l´N-340 sobre ¾ de 7 del matí.

Imatge d'un dels cotxes de la policia local. Foto: Cedida

El conductor d’un vehicle que circulava per la carretera N-340 en direcció Barcelona al seu pas per l’Arboç, ha patit una parada cardiorespiratòria. La ràpida actuació dels agents de la Policia Local amb el desfibrilador ha estat fonamental per estabilitzar-lo fins a l’arribada dels sanitaris i de l’helicòpter medicalitzat que l’ha traslladat fins a l’Hospital de Bellvitge. Els fets van succeir ahir dimecres al voltant de ¾ de 7 del matí, al quilòmetre 1203 d’aquesta via, a l’altura del nucli de Puigmoltó de l’Arboç.

 

El conductor de 67 anys, anava acompanyat de la seva parella de 68, tots dos de Barcelona. La dona, molt nerviosa per la situació, ha sortit del vehicle per demanar ajuda, i just un conductor que passava en aquest moment s’ha aturat i ha trucat al telèfon d’emergències 112, a les 6:48h.

 

L’avís rebut al 112 s’ha tramès directament a la Policia Local de l’Arboç, perquè en aquell moment era el cos i servei més proper al lloc de l’incident que disposava de l’aparell desfibril·lador (DEA) als seus vehicles, indispensable per aquest tipus de situacions. La policia arbocenca ha aplicat amb diligència els coneixements adquirits en la formació que van rebre tots agents per el seu correcte ús. Amb l’actuació l’han pogut reanimar, tot i que amb símptomes d’estar molt greu.

 

La Policia Local de l’Arboç i Mossos han procedit a la gestió de la retirada del vehicle, i també han acompanyat a la copilot al dipòsit de vehicles. Posteriorment han fet venir un taxi que la dugués a l’Hospital de Bellvitge, ja que la dona no es trobava en condicions per conduir.