Dol i indignació a l’Arboç per l’últim accident mortal a l’N-340

Més de tres-centes persones s'han congregat davant l'ajuntament de l'Arboç

Aquest migdia a les 12 hores, més tres-centes persones de tota la comarca s’han congregat davant l’ajuntament de l’Arboç per recordar als tres arbocencs que van perdre la vida ahir en un nou accident de trànsit a l’N-340 quan un tràiler articulat va fer la tisora i es va emportar dos cotxes.

Davant l’ajuntament de l’Arboç, alcaldes i regidors de tota la comarca portaven la ja tan coneguda pancarta de “Prou morts, prou peatges N-340 solucions ja! Prou Cues!”. La sensació d’impotència, de dolor i d’indignació és el que s’ha transmès per part de l’alcalde del Vendrell Martí Carnicer, ja que l’alcalde de l’Arboç Joan Sans estava tan dolgut i destrossat que ni tan sols podia articular paraula. Carnicer ha volgut donar les gràcies a tots els assistents en un moment complicat i mostrar el seu suport i dol a les famílies, als veïns de l’Arboç i a totes les víctimes de l’N-340. Martí ha exigit que la solució pactada i que s’havia d’haver implementat el passat 1 de gener, es posi en marxa ja, ja que si hagués estat en vigor, possiblement avui no haurien de ser aquí.

Carnicer ha estat contundent i dur amb les seves paraules, reclamant amb urgència, amb insistència i amb tota la força de les institucions que la solució es posi ja en marxa.
Posteriorment a aquestes paraules s’han fet tres minuts de silenci en memòria dels tres arbocencs.

Imatge dels alcaldes del Pacte de Berà sostenint la pancarta de "Prou morts". Foto: La Ciutat BP
Imatge dels alcaldes del Pacte de Berà sostenint la pancarta de “Prou morts”. Foto: La Ciutat BP

Un cop finalitzat, els alcaldes de tota la comarca s’han reunit a l’Auditori i l’alcalde de l’Arboç ha llegit la carta que enviaran al ministre de Foment, Íñigo de la Serna on exigeixen l’aplicació imminent de l’acord al qual es va arribar el passat mes d’agost entre la Generalitat de Catalunya i el govern espanyol, en el que es fixaven bonificacions per als camions que passessin per l’AP-7 i deixessin l’N-340 entre el Penedès i les Terres de l’Ebre lliure de trànsit pesat. Aquest manifest ha estat signat per tots els alcaldes presents.

Acte a l'auditori de la casa de cultura de l'Arboç. Foto: Cedida
Acte a l’auditori de la casa de cultura de l’Arboç. Foto: Cedida

A partir de l’enviament d’aquest manifest donaran un marge perquè responguin i en cas que no es doni cap solució, els alcaldes del Pacte de Berà tornaran a fer les accions que siguin necessàries.

Joan Sans ha explicat que “sento indignació perquè es podia haver evitat” i amb els ulls vidriosos ha dit que “l’Arboç està tocat, perquè eren persones molt conegudes i estimades al municipi”. Sans també ha indicat que “ara més que mai, lluitaran perquè l’Arboç i per tenir una reunió amb Foment i s’apliqui la mesura que fa un mes que s’està esperant”.
L’Ajuntament de l’Arboç, a l’espera de confirmació oficial, decretarà tres dies de dol.

La Residència de l’Arboç amb suport psicològic

Dues de les persones que van morir ahir eren treballadors de la Residència de l’Arboç. Tant Morat de 35 anys que era l’encarregat de manteniment com Francisca de 56 anys i encarregada de la neteja i Esperança de 86 anys mare de Francisca, i a banda germana d’un del professors de la ESO, eren persones molt estimades per pares i mares, professors/es i nens/es. Des de l’AMPA han portat psicòlegs de la Creu Roja per tal de donar suport psicològic al col·legi i a aquells nens i nenes i professors i professores que ho necessitin.

A més, en senyal de dol han posat una taula a l’entrada del col·legi on estan portant espelmes en homenatge als morts en aquesta tragèdia.

Enterraments de Morat, Francisca i Esperança

Els enterraments de Francisca i Esperança serà entre dimecres i dijous a Manresa. Morat per la seva banda serà repatriat en els propers dies al seu país.