Treballadors milloren aquest estiu entorns naturals i urbans del Baix Penedès a través dels Plans d’Ocupació Comarcals

La Diputació de Tarragona, amb la col·laboració dels consells comarcals, impulsa aquests plans que ja han permès actuar a Banyeres del Penedès, Llorenç del Penedès i Santa Oliva

La Diputació de Tarragona, amb la col·laboració del consells comarcal del Baix Penedès, impulsen aquest estiu la millora de diversos entorns naturals i urbans d’aquestes comarques a través dels Plans d’Ocupació Comarcals. Una desena de persones, seleccionades, contractades i dirigides per la Diputació de Tarragona, i que prèviament es trobaven en situació d’atur, treballen durant aquests mesos realitzant diverses tasques de millora i manteniment en la comarca.

Pel que fa al Baix Penedès, el Pla d’Ocupació Comarcal ha permès desbrossar diversos camins i vies Banyeres del Penedès i treballar a Llorenç del Penedès amb la poda de moreres, la recollida de parterres, i la neteja de deixalleria, entre d’altres tasques. I, pel que fa al municipi de Santa Oliva, l’equip d’operaris treballa aquests dies d’agost en el desbrossament i en la neteja de camins forestals i d’altres espais. Un cop s’enllesteixin aquests treballs, es faran tasques de neteja, pintura i desbrossament als municipis de Bellvei i l’Arboç.

L’objectiu dels Plans d’Ocupació Comarcals és dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. Enguany, aquests programes milloraran entorns naturals i urbans de 119 municipis de les deu comarques de la demarcació i proporcionaran feina a 50 persones durant sis mesos, (4 peons i un responsable per a cada pla comarcal). La Diputació de Tarragona també ofereix als beneficiaris dels Plans d’Ocupació Comarcals formació per millorar les seves habilitats i per afavorir la posterior inserció al mercat laboral. En acabar el pla, també se’ls farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral.

La Diputació de Tarragona destina aquest any un pressupost de 573.659,80 euros per als 10 Plans d’Ocupació Comarcals que es realitzen a tota la demarcació. Des que es van iniciar aquests plans, l’any 2013, la Diputació ha contractat 257 persones que es trobaven en situació d’atur i ha actuat en 94,21% dels municipis amb les tasques de millora que s’hi han realitzat. Els Plans d’Ocupació Comarcals s’emmarquen dins del Pla de Foment de l’Ocupació de la Diputació de Tarragona que també inclou altres plans d’ocupació com els corporatius, els dels parcs naturals i els singulars destinats a necessitats concretes.