Situació límit per Proccan Calafell i onze gossos que no es poden atendre

L'entitat ha d'abandonar les instal•lacions actuals per la fi del contracte de lloguer i busca finançament per obrir una nova gossera

La protectora d’animals Proccan de Calafell adverteix del risc que els onze gossos que custodia quedin sense refugi a finals de juny. L’entitat lamenta que d’aquí a un mes finalitza la pròrroga sobre el contracte de lloguer que tenen amb una antiga hípica, fet que els obliga a buscar unes noves instal•lacions. Proccan, però, assegura que no disposa de recursos suficients per comprar i adequar el terreny on volen instal•lar la nova gossera. Per aquest motiu, l’entitat ha obert una campanya de microfinançament a través de la plataforma ‘Mi grano de arena’, on aspiren a recollir 12.000 euros. Aquest dimecres, quan falten 30 dies per finalitzar la campanya, han aconseguit recaptar-ne 3.400.
Amb els 12.000 euros que confia recollir, Proccan calcula que podrà assumir el tancat del terreny on es vol traslladar, construir les gàbies, crear espais per córrer, adequar una zona d’infermeria i un espai de quarantena per a gossos nouvinguts o malalts. La previsió és que els espais es construeixin amb material prefabricat, per facilitar el canvi de lloc davant una hipotètica situació similar a l’actual.

L’entitat recorda que treballa de forma altruista per recollir i acollir animals abandonats, els quals, en la majoria de casos, són d’edat avançada o tenen malalties. L’associació, subratlla, s’encarrega de la seva recuperació física i psicològica, alhora que s’ocupa de buscar-los una nova llar.