Salou i Cunit s’interessen pel projecte Calafell Pet Friendly

Les polítiques animalistes de Calafell, referència d’altres municipis

Els ajuntaments de Salou i de Cunit s’han interessat pel funcionament del projecte Calafell Pet Friendly. Els regidors responsables de les respectives àrees de benestar animal s’han reunit amb els responsables d’aquesta mateixa cartera a Calafell, per conèixer el projecte del refugi per a gats i també en la resta d’actuacions que s’impulsen, com la gestió de colònies de gats, les campanyes de civisme o el futur centre d’acollida de gossos.

La tinent d’alcalde de Qualitat de Vida Animal, Helena Rubio, explica que “ens sentim orgullosos que la nostra feina pugui ser útil per a altres municipis. El seu interès ens indica que estem en la línia correcta i que estem fent bona feina, de la mà amb les entitats animalistes”.

Rubio afegeix que “gossos i gats formen part també del municipi i sovint no ho tenim en compte, sobretot els que estan abandonats. Hem d’entendre que són éssers vius i gestionar la seva situació de la millor forma possible i cercant tots aquells avantatges i beneficis que té la seva existència”.

Aquest no és l’únic camp en què altres municipis s’interessen per les polítiques públiques de Calafell. En els darrers mesos, hi ha hagut converses també amb Cunit per posar en comú experiències en polítiques d’igualtat. Calafell no tan sols gestiona aquest servei des de fa anys, sinó que és referent comarcal en aquestes matèria, amb polítiques capdavanteres que altres ajuntaments volen conèixer tot sovint.