Mesures per prevenir el contagi del coronavirus a Calafell

Imatge de l'ajuntament de Calafell. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Calafell ha pres aquest dijous un seguit de mesures per prevenir el contagi del coronavirus. Després d‘avaluar la situació i seguint les directrius del Govern de la Generalitat, ha activat el següent paquet d’accions:

–Els centres cívics, biblioteques, casals de joventut, llars de jubilats i altres, tancaran a partir d’aquest divendres, 13 de març. També se suspèn l’activitat del programa de gent gran Posa-hi oli.

–Els mercadals de dimarts i divendres queden suspesos fins que acabi la present situació.

–Atès el tancament dels centres escolars a tot Catalunya, el servei de transport escolar no funcionarà a partir d’aquest 13 de març.

–La suspensió de les activitats docents inclou les llars d’infants municipals i l’escola d’adults, la d’arts i la d’idiomes de Cal Bolavà.

–També se suspenen temporalment els cursos de formació ocupacional i similars.

–Queden suspeses les jornades de portes obertes als centres educatius del municipi, que havien de començar aquest 14 de març.

–Queden ajornades les competicions esportives, no els entrenaments, d’acord amb les instruccions de la Generalitat i les decisions que han pres les federacions esportives i els clubs.

–Queden cancel·lades o ajornades les activitats públiques de gran afluència de públic. Entre altres, es cancel·la la Xatonada popular prevista per al 15 de març, la Calçotada popular a Mas Romeu aquest 14 de març, i s’ajorna la Cursa de l’Aigua del 22 de març.

–Es reclamarà al sector de lleure privat que compleixi estrictament les decisions de la Generalitat sobre cancel·lació d’esdeveniments o de limitació d’aforament.

–S’ajornen les reunions previstes per la setmana vinent dels consells de participació ciutadana. S’informarà de les noves dates quan sigui possible fer-ho.

–S’ajornen altres activitats públiques de participació, com el sofà de l’alcalde. Com en el cas anterior, s’informarà de les noves dates quan sigui possible fer-ho.

–L’atenció al públic a les oficines municipals es reorganitza per evitar aglomeracions i cues. Es recomana fer servir l’atenció telemàtica i no fer desplaçaments evitables. L’Ajuntament manté el Servei d’Atenció al Ciutadà, però amb limitacions del nombre de persones a l’interior. L’espera s’ha de fer al carrer, amb una separació d’1,5 metres entre persones. L’interior es ventila i les instal·lacions i el mobiliari es desinfecten.

–Per protegir el seu personal i a la ciutadania que hi hagi d’anar inevitablement, l’Ajuntament intensificarà la neteja de les seves instal·lacions i la desinfecció.

–Internament, l’Ajuntament no farà reunions amb més de 10 assistents, evitarà els desplaçaments per cursos de formació, fires de turisme, jornades professionals…, i decretarà mesures de flexibilització de la jornada laboral i conciliació familiar per a situacions especials.