El mercat dels diumenges de Banyeres del Penedès es tanca provisionalment

El pròxim 25 de febrer serà l'últim dia que els paradistes podran muntar i l'alcalde de Banyeres s'ha compromès a què en un termini màxim de 60 dies es torni a obrir

Ahir a la tarda, l’alcalde de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, juntament amb el regidor de promoció econòmica Lluís Inglada, es van reunir amb els paradistes del mercat dels diumenges per tal de comunicar-los que el pròxim 25 de febrer serà l’últim dia que podran muntar les seves respectives parades i el 4 de març serà la data en la qual el mercat serà tancat provisionalment.

Les raons per les quals s’ha de tancar momentàniament el mercat és perquè s’han de revisar tots els hidrants, ja que, s’ha rebut un avís per part del servei dels Bombers de la Generalitat, conforme no tots els hidrants funcionen correctament.

Aprofitant aquesta mesura de seguretat que s’implementarà, també es faran unes millores on va situat el mercat dels diumenges. La primera mesura és que es posaran dues tanques perquè només passin els paradistes que tinguin tota la documentació en regla, a més s’instal·larà un servei de WC adaptat per a persones amb discapacitat i es posaran new Jersey per tal de prohibir qualsevol mena d’accés a zones que no pertanyen al mercat. També s’habilitarà una zona exclusiva per a l’aparcament dels cotxes i les parades quedaran a la vista de la carretera i no d’esquenes com fins ara.
Amadeu Benach s’ha compromès amb els paradistes que, com a màxim, en 60 dies es tornarà a reobrir, però sempre amb la condició que tant hidrants com les mesures que es volen aplicar estiguin acabades. Benach ha explicat que la imatge del mercat ha de millorar, ja que fa 3 anys que intenten reconduir-ho però no ha estat possible. De fet, no pot ser que hi hagi tanta brutícia un cop acaba la jornada, ja que es queixen els banyerencs i banyerenques.

Els paradistes que van asistir a aquesta reunió malgrat que durant 8 diumenges no podran muntar li van donar un vot de confiança a l’alcalde i es van oferir per tal que el mercat dels diumenges guanyi en imatge i seguretat.

Així mateix, des de l’Ajuntament de Banyeres del Penedès s’han compromès perquè una setmana abans es torni a obrir, es comuniqui als paradistes, a través de les xarxes socials i dels mitjans de comunicació.