L’Arboç commemora del 4 al 8 de març el Dia Internacional de la Dona

Les inscripcions per participar-hi es podran fer fins el 28 de febrer a la Casa de Cultura

La regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de l’Arboç, amb la col·laboració de l’Associació de Dones Arbocenques, organitza tot un seguit d’actes la setmana del 4 al 8 de març per a commemorar el Dia Internacional de la Dona 2019. Amb l’objectiu d’aplegar el màxim nombre de dones de l’Arboç i comarca, l’Ajuntament de l’Arboç articula tota una proposta d’actes commemoratius que es perllonguen al llarg de tota la setmana del 4 al 8 de març.

Durant tota la setmana figures a mida real de dones rellevants en la història contemporània enaltiran amb la seva presència diferents edificis municipals. També, durant tota la setmana la Biblioteca Municipal de l’Arboç acollirà l’exposició “Amparo Poch y Gascón, el compromís d’una dona lliure, metge, periodista i sindicalista feminista”.

Dilluns 4 de març a les 6 de la tarda, al local Arbosense hi haurà jornada de portes obertes al Ball Lineal, i totes aquelles persones que ho desitgin podran participar en l’activitat. En acabar, s’oferirà un petit refrigeri a tots els assistents.

Dimarts 5 de març es farà una sortida cultural a Barcelona on totes les inscrites podran visitar diferents atractius de la zona del barri gòtic i port Olímpic de la ciutat, com el Museu de joies modernistes o el Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Dimecres 6 de març a partir de les 6 de la tarda tots els inscrits a la Setmana de la Dona podran participar en un debat en clau de dona “Prenem la paraula, paraules d’ahir i veus d’avui”. Aquest debat tindrà lloc a l’Auditori Municipal i estarà moderat per la llicenciada en psicològia Dailys Fonteboa.

Dijous 7 de març a les 18h, la Biblioteca Municipal realitzarà l’activitat “Llegint a dones: lectures en veu alta de textos”, on es llegiran en veu alta fragments i petits textos representatius d’obres escrites per dones.

Divendres 8 de març, Dia Internacional de la Dona, a partir de les 19.30 h, totes les persones inscrites a la Setmana de la Dona de l’Ajuntament de l’Arboç podran participar en una gimcana amb 3 activitats: Taller de Maquillatge, A càrrec de la esteticista Cristina Mediavilla, l’activitat “Respira i posa’t en acció” a càrrec del terapeuta Antonio Arellano, i un Taller d’Alimentació, a càrrec de la nutricionista Laura Julià. Hi haurà sortejos per les assistents en cada activitat.

En concloure la gimcana totes les persones inscrites estan convidades a un còctel de benvinguda al Local Arbosense a càrrec d’en Martí de Can Peraire. Seguidament, es farà la lectura del manifesta a càrrec de l’arbocenca Encarna Domene, i a continuació hi haurà sopar i ball amenitzat per l’artista i showman local Rufino.

Per apuntar-se a les activitats cal adreçar-se al Punt d’Informació Juvenil, situat al carrer Major 37 de l’Arboç abans del 28 de febrer de 2019. El preu del paquet de totes les activitats és de només 7 euros. La sortida a Barcelona es paga a part i té un preu de 12 euros.