L’Ajuntament de l’Arboç recull 188 propostes en la primera fase dels Pressupostos Participatius

Ara, els serveis tècnics de l’Ajuntament valoraran i quantificaran els projectes presentats i determinaran quins passen el filtre tècnic i econòmic. Posteriorment, les propostes es prioritzaran en un Fòrum Ciutadà i se sotmetran a votació.

Anuncia aquí la teva empresa – La Ciutat – 728×120

La convocatòria de Pressupostos Participatius 2018, impulsada per la Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de l’Arboç, ha tingut una gran resposta ciutadana en el període de presentació de propostes. Durant tot el mes de març els arbocencs i les arbocenques han fet arribar a l’Ajuntament fins a 188 propostes, 86 a través del web i 102 a través de les bústies que han estat habilitades a l’Ajuntament, la Biblioteca i la Casa de Cultura. Cada ciutadà podia presentar una o diverses propostes, amb el condicionant que el projecte fos viable tècnicament i es referís exclusivament a qüestions de competència municipal.

Aquesta és la segona vegada que l’Ajuntament de l’Arboç impulsa uns Pressupostos Participatius amb la voluntat d’enfortir el paper dels arbocencs i arbocenques en el procés de definició de les inversions que cal abordar a curt termini. La resposta d’enguany, segons el regidor de Participació Ciutadana, Alfons Ribas, ha estat molt positiva, superant àmpliament les xifres del 2017: “És una dada que confirma que l’aposta de l’Ajuntament ha estat encertada. Els nostres veïns i veïnes volen participar i decidir, i la nostra obligació és facilitar-los les eines i els mecanismes necessaris perquè puguin expressar les seves inquietuds i preocupacions”.

Al llarg dels pròxims dies els serveis tècnics de l’Ajuntament valoraran la viabilitat tècnica i quantificaran el cost estimat de cadascun dels projectes. Totes aquelles accions que siguin considerades viables tècnicament, siguin de competència municipal i no suposin una inversió superior al pressupost fixat per a aquesta edició (40.000€) seran considerades preseleccionades i se sotmetran a debat i votació ciutadana en les següents fases d’aquest procés participatiu.

Següents fases

Un cop es faci aquesta tasca de valoració i quantificació, els projectes que siguin preseleccionats es presentaran en un Fòrum Ciutadà per debatre la seva conveniència i determinar la seva prioritat. D’aquest Fòrum Ciutadà de Priorització, que es realitzarà pròximament a la Biblioteca, en sortiran els projectes finalistes que se sotmetran a la votació final. Totes aquelles persones majors de 16 anys i empadronades a l’Arboç podran decidir, mitjançant el seu vot a través de la plataforma www.arbocencopina.cat, quina o quines actuacions formaran part del pressupost municipal 2018.