L’ajuntament de Sant Jaume signa els convenis de les subvencions de les entitats

L’ajuntament destina anualment més de 60.000 euros a les entitats per al seu funcionament ordinari

L’ajuntament de Sant Jaume dels Domenys va convocar a totes les entitats i associacions del municipi que sol·liciten subvenció econòmica per a l’any 2019, per posar al dia els convenis que regulen les relacions entre les parts.

L’ajuntament destina anualment una quantitat de més de 60.000 euros a les entitats, per al seu funcionament ordinari i per a què organitzin activitats. A més de l’aportació econòmica, també es cedeixen espais i material per a què puguin dur a terme les actuacions.

L’alcalde, Magí Pallarès, va signar en representació del consistori i per les entitats ho van fer  les presidentes i els presidents. Cada conveni recull les particularitats i els termes amb què s’estableix la relació entre ambdues parts, d’acord amb els objectius fundacionals de l’associació i la disponibilitat de l’ajuntament.

El municipi compta amb un gran nombre d’entitats, algunes amb una llarga tradició i d’altres que s’han creat més recentment. N’hi ha de socials com les quatre Societats Culturals i Recreatives de Lletger, el Papiolet, Sant Jaume o la Torregassa, l’Associació de Veïns de Cornudella i l’Associació de Gent Gran, d’esportives com el Club de Futbol Base Marc Bartra, la Joventut Esportiva, els Arrabassers del Papiolet i la Penya Blaugrana Marc Bartra, de transversals com el Centre Excursionista o l’Associació de Dones la Llinyola, de cultura popular com el Ball de Bastons, els Gegants i Gralles, el Ball de Diables i Drac, l’Espanta-rucs del Penedès o l’Associació Cultural Virgen del Rosario, de lúdiques com la Colla de Carnaval de Lletger o l’Agrupament Escolta els Xarel·los, de conservacionistes com l’Agrupació de Defensa Forestal,  i de les associacions de mares i pares de la llar d’infants els Petits Arcs i de l’escola els Quatre Vents.