L’Ajuntament de l’Arboç fa un balanç positiu del primer any de restriccions als vehicles pesants per la N-340

Recorda però que fins que no es desviï la carretera per fora de la població el problema no es resoldrà del tot

Imatge la N-340 al seu pas per la Vila. Foto:: Aj. de l’Arboç

Balanç positiu del primer any sense vehicles pesants pel mig de la vila de l’Arboç. Amb tot, l’alcalde Joan Sans ha recordat que la demanda per treure la circulació de vehicles per fora del municipi és una reclamació unànime de l’Arboç i segueix sobre la taula. Ha assegurat que continuarà fent tot el possible per aconseguir el desviament el més aviat possible “perquè la N-340 divideix el nostre poble i provoca problemes de mobilitat interna”, i ha recordat que L’Arboç és l’únic municipi de la província de Tarragona en el que la carretera encara creua per l’interior del nucli urbà.

En aquest primer any s’han reduït els sorolls i les vibracions considerablement però encara persisteixen en determinats moments, ocasionant molèsties als veïns i vianants.

La sinistralitat a la carretera N-340, en el tram entre Altafulla i Vilafranca del Penedès es redueix en un 63% després de la restricció de pas de camions. Es calcula que s’han desviat en aquest territori uns 450.000 vehicles pesants. Són dades facilitades pel Servei Català de Trànsit quan es compleix un any de la mesura.