L’Ajuntament de Cunit organitza el 2n Congrés LOCALTIC

El LOCALTIC 2017 tindrà lloc els dies 11 i 12 de maig

L’Ajuntament de Cunit, des de la Regidoria de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, ha tornat a posar en marxa la maquinària per a la celebració de la segona edició del LOCALTIC 2017, després de la bona acollida de la primera experiència l’any passat.

Després de l’èxit de la primera edició l’any 2016, es vol tornar a crear un punt de trobada on es concentrin experiències tecnològiques tant del món públic com de l’àmbit privat, aquest any sota el leitmotiv “El Congrés Local capdavanter de les TIC al món públic”.

Des de la regidoria de Tecnologies de la Informació i de la Comunicació de l’Ajuntament, es vol fer referent el LOCALTIC entre els professionals relacionats amb el món TIC de l’àmbit de Catalunya, de qualsevol àrea de coneixement i nivell.
El contingut d’aquesta segona edició està estructurat en 3 àmbits temàtics: la Innovació tecnològica aplicada, les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació al servei del món públic i de l’oci tecnològic. Aquest any, l’experiència està basada en Conferències, Ponències, activitats, tallers amb participants i activitats d’oci des de l’àmbit local fins a l’europeu passant per empreses privades de totes les projeccions. I com l’any passat tornarà a oferir-se un espai d’intercanvi ‘networking’, habilitant així un encontre entre ponents i assistents.
Aquest segon Congrés pretén reobrir els fòrums de reflexió i debat sobre l’ús de les TIC en entorns privats (empreses i organitzacions amb ànim de lucre) i públics. Donar a conèixer les experiències que s’estan portant a terme pot enriquir, sens dubte, tant a professionals com a alumnes de les universitats que actualment s’estan formant per a exercir la professió.

Objectius
El LOCALTIC Cunit (#localticcunit2017) va dirigit a tots els professionals relacionats amb el món TIC de l’àmbit de Catalunya. I té els següents objectius:

  • Plantejar els camins de la innovació en l’àmbit de les TIC
  • Compartir diferents experiències relacionades amb l’ús de TIC
  • Reflexionar sobre l’ús de les TIC en ambdós sectors (públic i privat) i la seva interrelació.
  • Divulgar bones pràctiques utilitzant les TIC, propiciar la reflexió sobre l’ús de les mateixes i la seva integració en la pràctica diària en el món públic i privat
  • Fomentar la cooperació, l’intercanvi i la participació a través de les sessions de networking.

Programa
La Regidoria TIC està treballant en el contingut del programa del LOCALTIC, en el qual ja es pot avançar que hi haurà novetats com una cursa de Drons amb pilots professionals al Pavelló Els Joncs retransmesa en streaming. Una de les altres novetats seran els ‘Premis a la innovació tecnològica’, adreçat a institucions que apostin per la implantació

El LOCALTIC 2017 s’ubicarà al mateix emplaçament, a l’hotel SERCOTEL Cunit (c, Major, 34) amb la novetat que l’establiment oferirà allotjament a preus especials a ponents i assistents. El LOCALTIC d’aquesta edició serà dijous 11 de maig de 08.30 a 19h; i el 12 de maig de 9h a 16h.

El Congrés comptarà de nou amb una figura principal, que serà l’encarregada de fer la presentació i amb uns 50 ponents procedents tant d’administracions públiques, institucions, consultores i empreses de tecnologia.

Des de la regidoria de Tecnologies de la Informació i de la Comunicació de l’Ajuntament, en Xavier Salvadó es mostra encoratjat i ple d’entusiasme per a encetar un any més allò que ell anomena com a “una oportunitat sense igual per a dotar un municipi com en nostre de activitats de gran valor afegit que, fins ara, no s’havia tingut oportunitat de potenciar“.