L’Ajuntament de Calafell decideix celebrar la Diada el 10 de setembre

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, comenta que en molts pobles de Catalunya els actes de la Diada es fan durant el vespre del dia 10 i es considera normal

Imatge del monument als presidents de la Generalitat. (Cedida)

L’Ajuntament de Calafell ha decidit renovar els actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya, l’Onze de Setembre. Enguany hi haurà un únic acte, l’ofrena floral al monument als presidents de la Generalitat, a la plaça dels Països Catalans, el vespre abans. És a dir, el dia 10, a les 19 hores.

D’uns anys ençà, Calafell celebrava dos actes de la Diada. Un, amb més de trenta anys d’història al Castell. I l’altre, més recent, una ofrena floral que va començar quan es va inaugurar l’esmentat monument.

L’alcalde, Ramon Ferré, explica que “tot i ser en dies diferents, els dos actes es trepitjaven entre ells i es restaven assistència”. A més, apunta Ferré, “a molts pobles de Catalunya, l’acte de la Diada es fa el vespre abans i es considera normal. Fins i tot el Govern de la Generalitat i el Parlament fan actes el dia abans, i en alguns casos el dia 12 i tot. No estem fent res que sigui insòlit”.

El dia 10, les entitats que vulguin participar en l’ofrena no cal que s’inscriguin prèviament, però es demana que arribin amb alguna antelació i avisin que hi són per facilitar el treball de l’organització. L’acte començarà a les 19 hores i s’iniciarà amb l’ofrena floral. A continuació hi haurà un concert del grup Iaraké, que oferirà un programa de grans èxits internacionals de tots els temps traduïts al català. L’acte finalitzarà amb el Cant dels Segadors.